1. >Retsepti
  2. >Döner Kebab – Агнешко печено на скара

Döner Kebab – Агнешко печено на скара

Турско ястие с агнешко, печено на вертикална въртяща се скара, сервирано в турски хляб. Dönerkebab – е най-известното на света ястие от турската кухня. Напомня арабската Шуарма и гръцкия Гирос, но както съставките, така и добавките са различни.
Лесни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
300 г зеле (червено и бяло)

100 г салата айсберг

1 свежа краставица

1 голяма глава лук

4 домата

1 чушка

2 лъжици бульон от кубче (намачкайте)

500 г месо (най-добре телешко)

5-6 лъжици олио

1 турски хляб екмек

Сол

Пипер
Съставки за 4човек/души
300 г зеле (червено и бяло)

100 г салата айсберг

1 свежа краставица

1 голяма глава лук

4 домата

1 чушка

2 лъжици бульон от кубче (намачкайте)

500 г месо (най-добре телешко)

5-6 лъжици олио

1 турски хляб екмек

Сол

Пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете листата от червеното и бяло зеле, заедно с краставицата на тънки ивици,след което поръсете с намачкото кубче бульон и разбъркайте.
  2. Стъпка 2
    Нарежете доматите и лука.
  3. Стъпка 3
    Всичко задушете за 10 минути, а накрая изсипете нарязания магданоз.
  4. Стъпка 4
    Подправете на вкус и продължете пърженето докато месото не стане хрупкаво.
  5. Стъпка 5
    Разрежете хляба на 4 части, разрязвайки го на дължина, запечете или запържете за кратко.
Съвет за готвене, заглавие
Когато хлябът стане топъл го напълнете с месо и останалите добавки. Полейте всичко с традиционния турски млечно-чеснов сос.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Буда купичка

    Bonduelle посреща лятото със свежа рецепта, богата на зеленчуков протеин и перфектна за топлия сезон.

  • Крем супа от тиква със скариди

    Идеална рецепта за любителите на морските дарове. Апетитният вкус на скаридите се подсилва от вкуса ...

  • Филе от пъстърва със зелен фасул и ечеми...

    Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик