Домашно сладко от кайсии
Днес ви приветстваме отново в кухнята на Bonduelle с малко по-различна, но много вкусна рецепта - нашето домашно сладко от кайсии! Идеално за палачинки или подслаждане, гарантираме ви, че няма да може да му устоите…
Лесни
5 човек/души
90 мин
Съставки
за 5 човек/души
1кг кайсии
1кг захар
1кг захар
Съставки за 5човек/души
1кг кайсии
1кг захар
1кг захар
- Стъпка 1Започваме изпълнението на нашата рецепта за фалафел с цвекло, като нарежем на ситно лука и магданоза, краставиците на дълги ивици, а доматите на колелца.
- Стъпка 2В бледнер изсипваме отцеденото цвекло и леблебия, добавяме лука и магданоза, половината тахан и половината кимион. Заливаме със зеленчуковия бульон, добавяме сол и пипер на вкус.
- Стъпка 3В дълбока купа разбиваме с тел едно яйце и прибавяме цялата получена смес от блендъра към него. Разбъркваме добре, а след това прибавяме и останалите тахан, кимион и галетата. Отново разбъркваме добре.
- Стъпка 4Оформяме малки топки фалафел, след което ги оваляме в сусама. Топките фалафел изпържваме на тиган в добре загрято олио. След изпържване до готовност фалафелите се поставят върху равна повърхност.
- Стъпка 5Време е да приготвим вкусния сос, който ще подчертае вкуса на нашите фалафели с цвекло! Взимаме 1 чаша кисело мляко и към него добавяме тахан, сироп от агаве и сол и пипер на вкус.
- Стъпка 6Следва подготовка за дегустирането – взимаме една пита/арабско хлебче, което според предпочитанията ни може да загреем преди консумация за 3-4 мин. във фурната. По средата на питата слагаме първо руколата, след това колелцата домат и киселите краставички. Добавяме още фалафелите с цвекло. Обилно заливаме всичко със соса от кисело мляко, а по желание може да добавите и допълнително цвекло, ако ви е останало. За още по-богат вкус подправяме отгоре с малко редукция от басламико оцет и… Нашата рецепта за фалафел с цвекло е изпълнена!
Съвет за готвене, заглавие
Сервиране: Сладкото от кайсии може да се използва за мазане върху филии, както и за печива.
Открийте също...