Домашно сладко от кайсии

Днес ви приветстваме отново в кухнята на Bonduelle с малко по-различна, но много вкусна рецепта - нашето домашно сладко от кайсии! Идеално за палачинки или подслаждане, гарантираме ви, че няма да може да му устоите…
Лесни
5 човек/души
90 мин
Съставки
за 5 човек/души
1кг кайсии

1кг захар
Съставки за 5човек/души
1кг кайсии

1кг захар
  1. Стъпка 1
    Започваме изпълнението на нашата рецепта за фалафел с цвекло, като нарежем на ситно лука и магданоза, краставиците на дълги ивици, а доматите на колелца. 
  2. Стъпка 2
    В бледнер изсипваме отцеденото цвекло и леблебия, добавяме лука и магданоза, половината тахан и половината кимион. Заливаме със зеленчуковия бульон, добавяме сол и пипер на вкус.
  3. Стъпка 3
    В дълбока купа разбиваме с тел едно яйце и прибавяме цялата получена смес от блендъра към него. Разбъркваме добре, а след това прибавяме и останалите тахан, кимион и галетата. Отново разбъркваме добре.
  4. Стъпка 4
    Оформяме малки топки фалафел, след което ги оваляме в сусама. Топките фалафел изпържваме на тиган в добре загрято олио. След изпържване до готовност фалафелите се поставят върху равна повърхност.
  5. Стъпка 5
    Време е да приготвим вкусния сос, който ще подчертае вкуса на нашите фалафели с цвекло! Взимаме 1 чаша кисело мляко и към него добавяме тахан, сироп от агаве и сол и пипер на вкус.
  6. Стъпка 6
    Следва подготовка за дегустирането – взимаме една пита/арабско хлебче, което според предпочитанията ни може да загреем преди консумация за 3-4 мин. във фурната. По средата на питата слагаме първо руколата, след това колелцата домат и киселите краставички. Добавяме още фалафелите с цвекло. Обилно заливаме всичко със соса от кисело мляко, а по желание може да добавите и допълнително цвекло, ако ви е останало. За още по-богат вкус подправяме отгоре с малко редукция от басламико оцет и… Нашата рецепта за фалафел с цвекло е изпълнена!
Съвет за готвене, заглавие
Сервиране: Сладкото от кайсии може да се използва за мазане върху филии, както и за печива.