Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Калдо верде - португалска зелена супа със зеле и други зеленчуци
Caldo Verde е народна португалска супа, за чието приготвяне се използват листата на зеле наричано "couve gallega". Зелето couve gallega не става на глава, а единствено пуска през цялата година единични листа. Може да се замени с италианско зеле, което както "couve gallega" трябва да се добави към супата след като предварително е много дребно нарязано.
Лесни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
150 г италианско зеле
60 г суха чеснова наденица или chorizo
1,5 големи картофи (около 250 г)
0,75 литра вода
1 лъжичка сол
Четвърт чаша зехтин
Червен пипер
Съставки за 4човек/души
150 г италианско зеле
60 г суха чеснова наденица или chorizo
1,5 големи картофи (около 250 г)
0,75 литра вода
1 лъжичка сол
Четвърт чаша зехтин
Червен пипер
Стъпка 1
Италианското зеле трябва да се измие със студена вода. След това трябва да отделите листата от главата и да ги нарежете на тънки ивици.
Стъпка 2
Така приготвеното зеле трябва да оставите за половин час.
Стъпка 3
В голяма тенджера, загрейте зехтина и запържете лука, до зачервяване.
Стъпка 4
Обелете картофите и варете в подсолена вода 15 минути.
Стъпка 5
Извадете картофите и внимателно намачкайте на пюре. След това го върнете обратно в тенджерата с водата от картофите.
Стъпка 6
Добавете зехтина и сварете.
Стъпка 7
Нарязаното зеле изсипете в тенджерата и варете 5 минути.
Стъпка 8
Поставете наденицата и варете още 3 минути.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Зеленчукова салата с картофи, грах и цар...
Салата от дребно нарязани зеленчуци, яйца, с добавени майонеза и горчица, известна и обичана от всички поляци.
Пълнени картофи с моцарела, царевица и б...
Чудесно предястие за семейни събирания. Гответе вкусни, бързи и полезни ястия с продуктите на Бондюе...
Бограч – супа гулаш
Рецепта за Бограч – супа гулаш. Унгарската супа гулаш произлиза от народните традиции. Хранителното,...