Стъпка 1
В малка тенджерка кипнете 100 мл вода и добавете кората и сока на портокала, като ги оставите да се сварят леко. В голяма купа сложете кускуса и го залейте с портокаловата смес. Покрийте купата и оставете за 5 мин., за да може течността да се абсорбира добре. Cлед това се бърка с вилица
Стъпка 2
Добавете пекана, натрошеното сирене, цвеклото и кайсиите. Подправете по свой вкус и разбъркайте. Пригответе дресинга, като разбъркате магданоза със сока от лайм и поръсете леко салатата. Добавете спанака и останалата част от дресинга. Сервирайте веднага.
Стъпка 3
Сложете тавичката във фурната и печете около 40 минути или докато не видите, че сместа е изпечена равномерно.