Червено цвекло със салата кускус
Вкусна салата, която ще освежи вкуса ти и ще повиши енергията ти!
Лесни
2 човек/души
10 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 кен (400 г) Червено цвекло на кубчета Bonduelle
кората от едър портокал
сокът от едър портокал
сокът от ½ лайм
140 г кускус
30 г пекан
85 г натрошено козе сирене
6 сушени кайсии
50 г бейби спанак
2 с.л. зехтин
сол, пипер
кората от едър портокал
сокът от едър портокал
сокът от ½ лайм
140 г кускус
30 г пекан
85 г натрошено козе сирене
6 сушени кайсии
50 г бейби спанак
2 с.л. зехтин
сол, пипер
Съставки за 2човек/души
1 кен (400 г) Червено цвекло на кубчета Bonduelle
кората от едър портокал
сокът от едър портокал
сокът от ½ лайм
140 г кускус
30 г пекан
85 г натрошено козе сирене
6 сушени кайсии
50 г бейби спанак
2 с.л. зехтин
сол, пипер
кората от едър портокал
сокът от едър портокал
сокът от ½ лайм
140 г кускус
30 г пекан
85 г натрошено козе сирене
6 сушени кайсии
50 г бейби спанак
2 с.л. зехтин
сол, пипер
- Стъпка 1В малка тенджерка кипнете 100 мл вода и добавете кората и сока на портокала, като ги оставите да се сварят леко. В голяма купа сложете кускуса и го залейте с портокаловата смес. Покрийте купата и оставете за 5 мин., за да може течността да се абсорбира добре. Cлед това се бърка с вилица
- Стъпка 2Добавете пекана, натрошеното сирене, цвеклото и кайсиите. Подправете по свой вкус и разбъркайте. Пригответе дресинга, като разбъркате магданоза със сока от лайм и поръсете леко салатата. Добавете спанака и останалата част от дресинга. Сервирайте веднага.
Открийте също...