Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Chapati (чапати) – индийски хляб
Chapati (чапати) – индийски хляб, във формата на палачинка, правен от пресято брашно и печен на котлон. Палачинките се сервират към различни ястия от зеленчуци, ориз и към супата dhal. Чапати се използва вместо лъжица, завиват се в него готовите ястия. Размерът на палачинката зависи от региона и кухнята, но неговия среден размер е около 10 см в диаметър.
Лесни
3 човек/души
60 мин
Съставки
за 3 човек/души
1 ½ пресято брашно
½ лъжичка сол
1 чаша вода
2 лъжици разтопено масло
Съставки за 3човек/души
1 ½ пресято брашно
½ лъжичка сол
1 чаша вода
2 лъжици разтопено масло
Стъпка 1
Пресейте брашното в голям съд, добавете солта и хубаво разбъркайте. Направете кладенче в средата и бавно налейте водата, омесете тесто и месете около 7 минути. Оставете покрито тестото за половин час.
Стъпка 2
Разделете готовото тесто на 16 еднакви парчета. Всяко парче да се разточи на тънък кръг с диаметър 10-15 см.
Стъпка 3
Покрийте сместа с навлажнена кърпа и оставете на топло място, напр. на радиатора за един час.
Съвет за готвене, заглавие
Едната страна на чапати трябва да се намаже с масло и да се наредят една върху друга за да запазят топлината.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Халуми със средиземноморски зеленчуци
Халуми със средиземноморски зеленчуци
Вегетариански сукоташ
Тази вегетарианска рецепта за сукоташ е свежа, жизнена и пълна с хранителни вещества. Множеството пр...