1. >Retsepti
  2. >Бобени кюфтенца с червен боб

Бобени кюфтенца с червен боб

Easy
4 човек/души
25 мин
Съставки
за 4 човек/души
800 г (2 консерви) червен фасул Bonduelle

100 г галета

200 мл олио

4 стръка магданоз

1/2 морков

1 глава червен лук

1 ч.л. чубрица

сол
Съставки за 4човек/души
800 г (2 консерви) червен фасул Bonduelle

100 г галета

200 мл олио

4 стръка магданоз

1/2 морков

1 глава червен лук

1 ч.л. чубрица

сол
  1. Стъпка 1
    Магданозът, морковът и лукът се нарязват на дребно и се задушават в олиото за няколко минути.
  2. Стъпка 2
    След това се добавят бобът, чубрицата, солта и червеният пипер. Всичко се разбърква за 10-ина минути и сместа се намачква, докато се постигне консистенцията на кайма.
  3. Стъпка 3
    Гъбите (200 г) се измиват старателно, пънчетата им се отстраняват и се задушават в тиган с малко зехтин (4 с.л.) и балсамов оцет (1 с.л.). Щом омекнат, се подреждат в тавичка и се пълнят с плънката.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда