1. >Retsepti
  2. >Бигос - ястие със зеленчуци, гъби и месо

Бигос - ястие със зеленчуци, гъби и месо

Accessible
4 човек/души
120 мин
Съставки
за 4 човек/души
0,5 кг прясно зеле

0,5 кг кисело зеле

0,4 кг месо (може да бъде смес, напр. телешко и свинско, може да бъде дивеч или пилешко – колкото повече видове месо, толкова по-вкусен е бигосът)

0,15 кг наденица

0,15 кг пушен бекон

1 голяма глава лук

Няколко сушени гъби

Няколко сушени сини сливи

Лъжица доматено пюре

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

Бахар на вкус

Дафинов лист на вкус
Съставки за 4човек/души
0,5 кг прясно зеле

0,5 кг кисело зеле

0,4 кг месо (може да бъде смес, напр. телешко и свинско, може да бъде дивеч или пилешко – колкото повече видове месо, толкова по-вкусен е бигосът)

0,15 кг наденица

0,15 кг пушен бекон

1 голяма глава лук

Няколко сушени гъби

Няколко сушени сини сливи

Лъжица доматено пюре

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

Бахар на вкус

Дафинов лист на вкус
  1. Стъпка 1
    Нарежете киселото зеле, залейте го с малко вряла вода и го сварете.
  2. Стъпка 2
    Рендосайте прясното зеле, добавете нарязаните лук и гъби, залейте ги с вряла вода, сварете и ги добавете към киселото зеле.
  3. Стъпка 3
    Потопете кашкавала в разбитото яйце с подправките и оваляйте в галета
  4. Стъпка 4
    Добавете бахара, дафиновия лист и сушените сини сливи.
  5. Стъпка 5
    Наденицата и беконът също се нарязват на кубчета, запържват и се добавят към зелето.
  6. Стъпка 6
    Добавете доматеното пюре.
  7. Стъпка 7
    Гответе на бавен огън, подправете по вкус със сол и черен пипер.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се топло, с хлебни изделия.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда