Баклава
Ориенталски десерт, баклавата е усещане за орехи и захар, които се топят в устата.
Лесни
6 човек/души
100 мин
Съставки
за 6 човек/души
2 чаши захар
3 лъжици захар
1 1/2 чаши вода
3 пръчици карамфил
1 ч.л. лимонов сок
1 1/2 чаши ситно нарязани орехи
1 ч.л. канела
1 1/2 чаши сладко масло
1 пакет кори
3 лъжици захар
1 1/2 чаши вода
3 пръчици карамфил
1 ч.л. лимонов сок
1 1/2 чаши ситно нарязани орехи
1 ч.л. канела
1 1/2 чаши сладко масло
1 пакет кори
Съставки за 6човек/души
2 чаши захар
3 лъжици захар
1 1/2 чаши вода
3 пръчици карамфил
1 ч.л. лимонов сок
1 1/2 чаши ситно нарязани орехи
1 ч.л. канела
1 1/2 чаши сладко масло
1 пакет кори
3 лъжици захар
1 1/2 чаши вода
3 пръчици карамфил
1 ч.л. лимонов сок
1 1/2 чаши ситно нарязани орехи
1 ч.л. канела
1 1/2 чаши сладко масло
1 пакет кори
- Стъпка 1Варете водата с двете чаши захар около 10 минути. Към края прибавете лимоновия сок и карамфила. Изключете котлона и оставете сиропа да се охлади.
- Стъпка 2Разтопете маслото и с част от него намажете една тава.
- Стъпка 3Подравнете краищата и разпръснете между слоевете. Разпределете равномерно пълнежа от орехи и продължете с останалите кори. Мажете всяка кора с масло.
- Стъпка 4С остър нож разрежете сладкиша на ромбчета.
- Стъпка 5Печете в предварително загрята фурна на 175 C до златисто.
Съвет за готвене, заглавие
Сервиране: Баклавата може да се сервира с останалия сироп.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Халуми със средиземноморски зеленчуци
Халуми със средиземноморски зеленчуци
Вегетариански сукоташ
Тази вегетарианска рецепта за сукоташ е свежа, жизнена и пълна с хранителни вещества. Множеството пресни зеленчуци ще оцветят чинията Ви, като са идеално ястие за офис обяд.
Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик
Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик
Открийте също...