1. >Retsepti
  2. >Aki y bacalao

Aki y bacalao

Accessible
3 човек/души
60 мин
Съставки
за 3 човек/души
225 г осолена риба

1 консерва blighia sapida

1 лъжица олио или 4 парчета бекон

1 средна глава лук

Черен пипер на вкус
Съставки за 3човек/души
225 г осолена риба

1 консерва blighia sapida

1 лъжица олио или 4 парчета бекон

1 средна глава лук

Черен пипер на вкус
  1. Стъпка 1
    Накиснете солената риба в студена вода за през нощта.
  2. Стъпка 2
    Излейте водата, добавете прясна вода и варете до омекване или до премахване на достатъчно количество сол. Премахнете костите и люспите на рибата.
  3. Стъпка 3
    Изсипете кокосовото мляко и добавете ориза водата трябва да покрива зърната около 34 см. Долейте гореща вода, ако е нужно. Добре разбъркайте, сложете капак и гответе на бавен огън още 1520 минути или докато оризът омекне.
  4. Стъпка 4
    В тиган запържете бекона или загрейте олиото. Добавете лука, парчета риба и blighia sapida.
  5. Стъпка 5
    Гответе в продължение на 510 минути и поръсете с черен пипер.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда