Стъпка 1
Сварете спагетите „al. dente”, т.е. идеално сварена паста според италианските традиции: трябва да бъде стегната, леко твърда, и да се усеща деликатно при сдъвкване. Да се вари в големи количества осолена вода, след което се отцежда.
Стъпка 2
Обелете доматите като сте ги бланширали предварително, премахнете семките и нарежете на малки парчета. Обелете чесъна и го счукайте. Изплакнете магданоза и го нарежете на дребно.
Стъпка 3
Разделете тестото на 4 равни парчета. От всяко парче оформете кръгло парче, след това поставете върху намазана със зехтин алуминиева форма.
Стъпка 4
На силно загрят тиган запържете чесъна, добавете рибата тон, доматите и щипка пипер. Така пържете на слаб огън за около 10 минути.
Стъпка 5
Добавете сварените спагети и пържете на бавен огън още 4 минути, хубаво разбъркайте.
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте с поръсен магданоз и лимонена коричка.