Стъпка 1
Загрейте 3 с.л. зехтин, добавете лука и целината, посолете и гответе 5-7 минути, докато зеленчуците станат прозрачни. Добавете ориза и разбъркайте добре, като се уверите, че всяко зърно ориз е намаслено.
Стъпка 2
Налейте виното, разбъркайте и оставете алкохола да се изпари. Започнете да добавяте горещия бульон на части, като бъркате непрекъснато. Гответе още 15 минути.
Стъпка 3
Сложете доматената паста, разбъркайте и свалете съда от котлона. В друг тиган загрейте останалата 1 с.л. зехтин и добавете мексиканския микс. Гответе 23 минути, докато зеленчуците се затоплят и прехвърлете в купа.
Стъпка 4
В края добавете пармезана, маслото и лимоновата кора. Разбъркайте добре, посолете и овкусете с черен пипер и сложете капака.
Стъпка 5
Сервирайте с листа мента, зехтин и лимонов сок.