1. >Retsepti
  2. >Мексиканскo чили, леко пикантно, с царевичен чипс

Мексиканскo чили, леко пикантно, с царевичен чипс

Easy
4 човек/души
20 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 пакет (400 г) Мексикан микс Vapeur Bonduelle

400 г доматено пюре

200 г сметана

2 супени лъжици зехтин

1 ч.л. сладък пипер

тортила чипс

2-3 стръка пресен лук

3-4 скилидки чесън

1 люта чушка

280 г мляно говеждо месо
Съставки за 4човек/души
1 пакет (400 г) Мексикан микс Vapeur Bonduelle

400 г доматено пюре

200 г сметана

2 супени лъжици зехтин

1 ч.л. сладък пипер

тортила чипс

2-3 стръка пресен лук

3-4 скилидки чесън

1 люта чушка

280 г мляно говеждо месо
  1. Стъпка 1
    Сварете зеленчуковия Мексикан микс Vapeur във вода за 2 минути. През това време обелваме и нарязваме чесъна.
  2. Стъпка 2
    Сипваме малко зехтин в предварително загрят тиган и добавяме чесъна. Разбъркваме и внимаваме да не загори.
  3. Стъпка 3
    Изпечете филийките в тостер или във фурна. Докато са топли, разпределете отгоре сместа.
  4. Стъпка 4
    Когато месото е почти готово, сложете обелените домати в тиган, добавете червен пипер и люта чушка на кръгчета и оставете да къкри на среден огън докато сосът се сгъсти.
  5. Стъпка 5
    В чиния сипваме тортила чипс и зеленчуковия Мексикан микс Vapeur. Найотгоре добавяме месния сос.
  6. Стъпка 6
    За да се получи приятен контраст и да подчертаем ястието, ще го украсим със сметана и кръгчета зелен лук.
Съвет за готвене, заглавие
Чоризото е представителят на Мексико. За вкус можем да добавим няколко парченца чоризо в месния сос или няколко кубчета бекон. Сервирайте със свежи листа от кориандър.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда