1. >Retsepti
  2. >Мексиканска салата с кус-кус

Мексиканска салата с кус-кус

Easy
2 човек/души
15 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (340 г) Мексико микс GOLD Bonduelle

1 ч.ч. кус-кус

6 ивици прошуто

4 яйца

8 репички

1 лимон

1 връзка пресен лук

2 връзки магданоз

8 листа салата

6 листа къдрава салата

1 шепа рукола

2 ч.л.къри на прах

кълнове от грах
Съставки за 2човек/души
1 консерва (340 г) Мексико микс GOLD Bonduelle

1 ч.ч. кус-кус

6 ивици прошуто

4 яйца

8 репички

1 лимон

1 връзка пресен лук

2 връзки магданоз

8 листа салата

6 листа къдрава салата

1 шепа рукола

2 ч.л.къри на прах

кълнове от грах
  1. Стъпка 1
    Изсипете чашата кус-кус и 2 чаши вода. Оставете водата да заври, изключете котлона и добавете кус-куса. Покрийте с капак за 7-10 минути.
  2. Стъпка 2
    Сварете яйцата за 5-6 минути, обелете ги и ги нарежете на 4 парчета. Нарежете на кръгчета пресния лук и репичките, а магданоза и зелената салата - на ситно.
  3. Стъпка 3
    Добавете пастата в тиган и настържете отгоре пармезан.
  4. Стъпка 4
    Пригответе салатата като добавите двата вида салати, кускуса, магданоза, репичките, лука, Мексико микса и рукулата. Добавете и парчетата хрупкаво прошуто. Подправете със сол, пипер, лимонов сок, зехтин и внимателно разбъркайте. Сложете и сварените яйца и декорирайте с кълновете.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда