Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Майонеза
Рецепта за майонезен сос, наричан майонеза. Съществуват различни версии на легендата свързана с въвеждането на майонезата под сегашното и наименование във френската кухня. Наименованието майонеза произлиза от френската дума: manier – "бъркане", свързва се с града Mahón, столица на Менорка, а също така произлиза от френския град Байон и се говори, че неговото първо наименование е било Sauce bayonnaise. Най-вероятната теория е все пак, че майонезата дължи своето наименование на старофренската дума moyeu – „жълтък”.
Лесни
4 човек/души
20 мин
Съставки
за 4 човек/души
4 яйца
3 с.л. бял винен оцет или прясно изцеден сок от лимон
1 с.л. сол
1 с.л. люта горчица
2 чаши олио от гроздови семки
Щипка бял пипер
Съставки за 4човек/души
4 яйца
3 с.л. бял винен оцет или прясно изцеден сок от лимон
1 с.л. сол
1 с.л. люта горчица
2 чаши олио от гроздови семки
Щипка бял пипер
Стъпка 1
Преди да пристъпите към приготвяне на майонезата трябва да се погрижите всички продукти да бъдат със стайна температура.
Стъпка 2
Отделете белтъците от жълтъците. След това поставете жълтъците в купа.
Стъпка 3
Сега може да разрежете франзелата на половина и всяка част да разрежете до края на 23 см филийки. След това трябва да намажете малко от чесновата паста върху филийките, а също така да намажете и повърхността на франзелата.
Стъпка 4
Подправете на вкус.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Азиатска оризова салата
Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият вкус на тази рецепта ще осигури обилен обяд.
Закуска с киноа
Киноа – тайната съставка на здравословна, богата на протеини и витамини закуска. Бързо и вкусно, под...
Свежа салата с царевица
Летният период винаги е свързан със свежи зеленчуци, които осигуряват прилив на енергия. Предложенат...