Ориз за суши
Рецепта за ориз за суши – основата на сушито. Добре приготвеният ориз за суши остава леко лепкав.
Достъпни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
300 г ориз
200 мл вода
4 лъжици оризов оцет или деликатен винен оцет
3 лъжици захар
2 лъжици сол
200 мл вода
4 лъжици оризов оцет или деликатен винен оцет
3 лъжици захар
2 лъжици сол
Съставки за 4човек/души
300 г ориз
200 мл вода
4 лъжици оризов оцет или деликатен винен оцет
3 лъжици захар
2 лъжици сол
200 мл вода
4 лъжици оризов оцет или деликатен винен оцет
3 лъжици захар
2 лъжици сол
- Стъпка 1Измийте ориза много добре под течаща вода и после го накиснете за 30 минути.
- Стъпка 2Сварете вода и я оставете да се вари 1-2 минути.
- Стъпка 3След това изсипете във водата ориза и варете на слаб огън за около 15 минути, докато ориза поеме водата.
- Стъпка 4През това време в подходящ съд и на бавен огън забъркайте оцета, захарта и солта, докато всичко се разтвори в една хомогенна смес.
Съвет за готвене, заглавие
Прехвърлете ориза в дълбока и широка купа и с помощта на дървена лъжица внимателно го разстелете по дъното на съда. След това полейте с подправките, бъркайки постоянно, но внимателно.
Оставете да изстине при стайна температура покрит с кърпа.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Ципура със скариди и зеленчукова гарнитура
Пригответе бърза и вкусна вечеря с риба и морски дарове, подправена със зеленчукова салата.
Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци
Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци
Мексиканска салата със свинска рибица
Здравословната салата съдържа значително количество протеин. Мексиканският зеленчуков микс в тази салата, придружен от свинско месо и сирене фета, ще превърне класическата лятна салата във вкусна, питателна и с висок прием на протеини.
Открийте също...