Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Желязница – Спаначен пай

Спаначен сръбски пай с неузрели сирена.

Стъпки на приготвяне

  • Бланширайте спанака в подсолена вода и го пресушете.

  • Накълцайте лука и праза и ги запържете, след което добавете спанака. Смесете с разбитите яйца и киселото мляко.

  • Вземете един слой на тестото и разстелете плънката от спанак и сирене. После завиите като баница, добавете малко олио и масло и печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 45 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Желязница – Спаначен пай
12 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 700 г Нарязан спанак на порции Bonduelle
  • 500 г тесто за пай или баница
  • 100 г лук
  • 150 г праз
  • 300 г неузряло сирене
  • 3 яйца
  • 2 с.л. олио
  • 200 мл кисело мляко
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Бланширайте спанака в подсолена вода и го пресушете.

  • Стъпка 2

    Накълцайте лука и праза и ги запържете, след което добавете спанака. Смесете с разбитите яйца и киселото мляко.

  • Стъпка 3

    Вземете един слой на тестото и разстелете плънката от спанак и сирене. После завиите като баница, добавете малко олио и масло и печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 45 минути.