Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Зеленчуково желе

Вкусно желе, пълно със зеленчуци, което ще разнообрази вечерята ви

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете пащърнака, чушката, лука и морковите на кубчета и ги варете в 3 л гореща вода. За допълнителен вкус добавете сол, пипер и смачкан чесън.

  • След като се сварят зеленчуците, отцедете супата и добавете към течността желатин, разтворен в малко топла вода от супата. Сложете прецедената супа на котлона и оставете да заври, след това добавете магданоза и пробвайте дали не се нуждае от още чесън.

  • Вземете 2 купички, в които ще сервирате зеленчуковото желе и ги декорирайте с малко грах, царевица, нарязани моркови, чушка, пащърнак и магданоз. Сипете супата и после я оставете в хладилника за около 3-4 часа.

Рецепти, които може да ви интересуват

Зеленчуково желе
2 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/sladk-zelen-grakh target=_blank rel=noopener>200 г зелен грах Bonduelle</a></p>
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/sladka-tsarevitsa-na-zrna-vakuumirana-super-sladka-i-khrupkava-gold target=_blank rel=noopener>150 г супер сладка царевица Bonduelle</a></p>
  • <p>200 г бейби моркови</p>
  • <p>30 г желатин</p>
  • <p>1 червена чушка</p>
  • <p>1 пащърнак</p>
  • <p>1 глава лук</p>
  • <p>1 глава чесън</p>
  • <p>1 връзка магданоз</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете пащърнака, чушката, лука и морковите на кубчета и ги варете в 3 л гореща вода. За допълнителен вкус добавете сол, пипер и смачкан чесън.

  • Стъпка 2

    След като се сварят зеленчуците, отцедете супата и добавете към течността желатин, разтворен в малко топла вода от супата. Сложете прецедената супа на котлона и оставете да заври, след това добавете магданоза и пробвайте дали не се нуждае от още чесън.

  • Стъпка 3

    Вземете 2 купички, в които ще сервирате зеленчуковото желе и ги декорирайте с малко грах, царевица, нарязани моркови, чушка, пащърнак и магданоз. Сипете супата и после я оставете в хладилника за около 3-4 часа.