Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Зеленчукови сарми с гъби и моркови

ПОДХОДЯЩО ЗА ПОСТИ Традиционните вкусни зелеви сарми, този път приготвени по вегетариански!

Стъпки на приготвяне

  • Изберете подходящи зелеви листа, които да напълните. Отделете и такива, които да сложите на дъното на тенджерата и най-отгоре, когато подредите сармите.

  • Нарежете зеленчуците за плънката: лука, морковите, гъбите, магданоза и копъра. Сварете отделно ориза и го изстудете след това.

  • Запържете в тиган лука, добавете гъбите, морковите, овкусете със сол, пипер и мащерка. След това добавете ориза, магданоза и копъра и разбъркайте добре.

  • Вземете зелево листо, сложете от плънката и след това хубаво го навийте и затворете от всички страни. По същия начин напълнете всички сарми. Сложете на дъното на тава наситнено зеле, след това напълнените сарми и върху тях остатъка от зеле и зеленчуков бульон да ги покрие, за да се сварят. Овкусете с мащерката, пипер на зърна, дафинов лист, сол и пипер, и паприка по желание.

  • Оставете тенджертата да ври поне за около час и половина при 180°C, след което добавете доматеното пюре и оставете за още около 40 мин. По желание, украсете с пресен дафинов лист и сервирайте.

Рецепти, които може да ви интересуват

Зеленчукови сарми с гъби и моркови
10 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 280 г нарязани гъби Bonduelle

  • 200 г пресни моркови

  • 1 голяма зелка кисело зеле

  • 200 г ориз

  • 2 ч.ч. зеленчуков бульон

  • 250 г доматен сок

  • 10 с.л. доматено пюре

  • 4-5 глави червен лук

  • 1 с.л. опушена паприка

  • 1 с.л. зехтин

  • 6 бр. дафинов лист

  • 1 стрък прясна мащерка

  • 1 връзка копър

  • 1 връзка магданоз

  • пипер на зърна

  • сол

  • пипер

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Изберете подходящи зелеви листа, които да напълните. Отделете и такива, които да сложите на дъното на тенджерата и най-отгоре, когато подредите сармите.

  • Стъпка 2

    Нарежете зеленчуците за плънката: лука, морковите, гъбите, магданоза и копъра. Сварете отделно ориза и го изстудете след това.

  • Стъпка 3

    Запържете в тиган лука, добавете гъбите, морковите, овкусете със сол, пипер и мащерка. След това добавете ориза, магданоза и копъра и разбъркайте добре.

  • Стъпка 4

    Вземете зелево листо, сложете от плънката и след това хубаво го навийте и затворете от всички страни. По същия начин напълнете всички сарми. Сложете на дъното на тава наситнено зеле, след това напълнените сарми и върху тях остатъка от зеле и зеленчуков бульон да ги покрие, за да се сварят. Овкусете с мащерката, пипер на зърна, дафинов лист, сол и пипер, и паприка по желание.

  • Стъпка 5

    Оставете тенджертата да ври поне за около час и половина при 180°C, след което добавете доматеното пюре и оставете за още около 40 мин. По желание, украсете с пресен дафинов лист и сервирайте.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.