Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Зеленчукови сарми с гъби и моркови

ПОДХОДЯЩО ЗА ПОСТИ Традиционните вкусни зелеви сарми, този път приготвени по вегетариански!

Стъпки на приготвяне

  • Изберете подходящи зелеви листа, които да напълните. Отделете и такива, които да сложите на дъното на тенджерата и най-отгоре, когато подредите сармите.

  • Нарежете зеленчуците за плънката: лука, морковите, гъбите, магданоза и копъра. Сварете отделно ориза и го изстудете след това.

  • Запържете в тиган лука, добавете гъбите, морковите, овкусете със сол, пипер и мащерка. След това добавете ориза, магданоза и копъра и разбъркайте добре.

  • Вземете зелево листо, сложете от плънката и след това хубаво го навийте и затворете от всички страни. По същия начин напълнете всички сарми. Сложете на дъното на тава наситнено зеле, след това напълнените сарми и върху тях остатъка от зеле и зеленчуков бульон да ги покрие, за да се сварят. Овкусете с мащерката, пипер на зърна, дафинов лист, сол и пипер, и паприка по желание.

  • Оставете тенджертата да ври поне за около час и половина при 180°C, след което добавете доматеното пюре и оставете за още около 40 мин. По желание, украсете с пресен дафинов лист и сервирайте.

Рецепти, които може да ви интересуват

Зеленчукови сарми с гъби и моркови
10 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/gbi-naryazani target=_blank rel=noopener><strong>280 г нарязани гъби Bonduelle</strong></a></p>
  • <p>200 г пресни моркови</p>
  • <p>1 голяма зелка кисело зеле</p>
  • <p>200 г ориз</p>
  • <p>2 ч.ч. зеленчуков бульон</p>
  • <p>250 г доматен сок</p>
  • <p>10 с.л. доматено пюре</p>
  • <p>4-5 глави червен лук</p>
  • <p>1 с.л. опушена паприка</p>
  • <p>1 с.л. зехтин</p>
  • <p>6 бр. дафинов лист</p>
  • <p>1 стрък прясна мащерка</p>
  • <p>1 връзка копър</p>
  • <p>1 връзка магданоз</p>
  • <p>пипер на зърна</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Изберете подходящи зелеви листа, които да напълните. Отделете и такива, които да сложите на дъното на тенджерата и най-отгоре, когато подредите сармите.

  • Стъпка 2

    Нарежете зеленчуците за плънката: лука, морковите, гъбите, магданоза и копъра. Сварете отделно ориза и го изстудете след това.

  • Стъпка 3

    Запържете в тиган лука, добавете гъбите, морковите, овкусете със сол, пипер и мащерка. След това добавете ориза, магданоза и копъра и разбъркайте добре.

  • Стъпка 4

    Вземете зелево листо, сложете от плънката и след това хубаво го навийте и затворете от всички страни. По същия начин напълнете всички сарми. Сложете на дъното на тава наситнено зеле, след това напълнените сарми и върху тях остатъка от зеле и зеленчуков бульон да ги покрие, за да се сварят. Овкусете с мащерката, пипер на зърна, дафинов лист, сол и пипер, и паприка по желание.

  • Стъпка 5

    Оставете тенджертата да ври поне за около час и половина при 180°C, след което добавете доматеното пюре и оставете за още около 40 мин. По желание, украсете с пресен дафинов лист и сервирайте.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description