Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби

Вкусни хапки за гости

Стъпки на приготвяне

  • Размразете спанака и отцедете излишната вода.

  • Нарежете на фино трите вида лук, чери доматите - на половинки, а гъбите на малки парченца.

  • Сотирайте лука в малко масло, добавете гъбите и нарязания спанак и подправете.

  • В друг тиган пригответе соса бешамел от разтопено масло и 60г брашно и сотирайте като добавяте постепенно млякото. Бъркайте докато се сгъсти. Добавете 2 разбити яйца, спанака и пресния лук. Подправете със сол и пипер на вкус. Свалете от огъня и оставете да изстине като разбърквате от време на време.

  • След като сместа изстине изцяло, оформете котлетите и ги оваляйте в брашно, яйце и галета. Печете ги върху хартия за печене поръсени с малко зехтин и ги оставете за около 20 минути на 180°C.

  • Салатата за гарнитура се приготвя от салата Лоло Росо, червен лук, домати и пресен лук. Подправя се със сока на половин лимон, сол и пипер.

Рецепти, които може да ви интересуват

Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби
4 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/naryazan-spanak-na-portsii target=_blank rel=noopener>1 пакет (400 г) млян спанак Bonduelle</a></p>
  • <p>4 яйца</p>
  • <p>50 г масло</p>
  • <p>140 г брашно</p>
  • <p>120 мл мляко</p>
  • <p>2 чаши галета</p>
  • <p>10 чери домати</p>
  • <p>3 гъби</p>
  • <p>1 глава лук</p>
  • <p>1 глава червен лук</p>
  • <p>1 салата Лоло Росо</p>
  • <p>1 лимон</p>
  • <p>1 връзка пресен лук</p>
  • <p>1 с.л. зехтин</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Размразете спанака и отцедете излишната вода.

  • Стъпка 2

    Нарежете на фино трите вида лук, чери доматите - на половинки, а гъбите на малки парченца.

  • Стъпка 3

    Сотирайте лука в малко масло, добавете гъбите и нарязания спанак и подправете.

  • Стъпка 4

    В друг тиган пригответе соса бешамел от разтопено масло и 60г брашно и сотирайте като добавяте постепенно млякото. Бъркайте докато се сгъсти. Добавете 2 разбити яйца, спанака и пресния лук. Подправете със сол и пипер на вкус. Свалете от огъня и оставете да изстине като разбърквате от време на време.

  • Стъпка 5

    След като сместа изстине изцяло, оформете котлетите и ги оваляйте в брашно, яйце и галета. Печете ги върху хартия за печене поръсени с малко зехтин и ги оставете за около 20 минути на 180°C.

  • Стъпка 6

    Салатата за гарнитура се приготвя от салата Лоло Росо, червен лук, домати и пресен лук. Подправя се със сока на половин лимон, сол и пипер.