Стъпки на приготвяне
-
Размразете спанака и отцедете излишната вода.
-
Нарежете на фино трите вида лук, чери доматите - на половинки, а гъбите на малки парченца.
-
Сотирайте лука в малко масло, добавете гъбите и нарязания спанак и подправете.
-
В друг тиган пригответе соса бешамел от разтопено масло и 60г брашно и сотирайте като добавяте постепенно млякото. Бъркайте докато се сгъсти. Добавете 2 разбити яйца, спанака и пресния лук. Подправете със сол и пипер на вкус. Свалете от огъня и оставете да изстине като разбърквате от време на време.
-
След като сместа изстине изцяло, оформете котлетите и ги оваляйте в брашно, яйце и галета. Печете ги върху хартия за печене поръсени с малко зехтин и ги оставете за около 20 минути на 180°C.
-
Салатата за гарнитура се приготвя от салата Лоло Росо, червен лук, домати и пресен лук. Подправя се със сока на половин лимон, сол и пипер.