Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби

Вкусни хапки за гости

Стъпки на приготвяне

  • Размразете спанака и отцедете излишната вода.

  • Нарежете на фино трите вида лук, чери доматите - на половинки, а гъбите на малки парченца.

  • Сотирайте лука в малко масло, добавете гъбите и нарязания спанак и подправете.

  • В друг тиган пригответе соса бешамел от разтопено масло и 60г брашно и сотирайте като добавяте постепенно млякото. Бъркайте докато се сгъсти. Добавете 2 разбити яйца, спанака и пресния лук. Подправете със сол и пипер на вкус. Свалете от огъня и оставете да изстине като разбърквате от време на време.

  • След като сместа изстине изцяло, оформете котлетите и ги оваляйте в брашно, яйце и галета. Печете ги върху хартия за печене поръсени с малко зехтин и ги оставете за около 20 минути на 180°C.

  • Салатата за гарнитура се приготвя от салата Лоло Росо, червен лук, домати и пресен лук. Подправя се със сока на половин лимон, сол и пипер.

Рецепти, които може да ви интересуват

Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби
4 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 1 пакет (400 г) млян спанак Bonduelle

  • 4 яйца

  • 50 г масло

  • 140 г брашно

  • 120 мл мляко

  • 2 чаши галета

  • 10 чери домати

  • 3 гъби

  • 1 глава лук

  • 1 глава червен лук

  • 1 салата Лоло Росо

  • 1 лимон

  • 1 връзка пресен лук

  • 1 с.л. зехтин

  • сол

  • пипер

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Размразете спанака и отцедете излишната вода.

  • Стъпка 2

    Нарежете на фино трите вида лук, чери доматите - на половинки, а гъбите на малки парченца.

  • Стъпка 3

    Сотирайте лука в малко масло, добавете гъбите и нарязания спанак и подправете.

  • Стъпка 4

    В друг тиган пригответе соса бешамел от разтопено масло и 60г брашно и сотирайте като добавяте постепенно млякото. Бъркайте докато се сгъсти. Добавете 2 разбити яйца, спанака и пресния лук. Подправете със сол и пипер на вкус. Свалете от огъня и оставете да изстине като разбърквате от време на време.

  • Стъпка 5

    След като сместа изстине изцяло, оформете котлетите и ги оваляйте в брашно, яйце и галета. Печете ги върху хартия за печене поръсени с малко зехтин и ги оставете за около 20 минути на 180°C.

  • Стъпка 6

    Салатата за гарнитура се приготвя от салата Лоло Росо, червен лук, домати и пресен лук. Подправя се със сока на половин лимон, сол и пипер.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.