Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Зелен боб с яйца

Това е много лесно за приготвяне лятно ястие, което всички грузинци обичат. Рецептата се променя от всеки готвач, като някои добавят картофи или говеждо.

Стъпки на приготвяне

  • Разчупете всяка шушулка от Френския (зелен) боб на 3-4 части, сложете в тенджера, налейте малко вода (водата не трябва да покрива боба) и сварете.

  • Когато водата изври, добавете нарязан лук и масло (или олио) и задушете на бавен огън.  

  • Добавете нарязаните зелени подправки (кориандър, копър, целина, босилек) към добре задушения боб.

  • Полейте с разбити яйца, махнете тенджерата от котлона и оставете за 5 минути, без да разбърквате.

Рецепти, които може да ви интересуват

Зелен боб с яйца
3 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • Френски (зелен) боб – 500 г
  • Лук – 2 глави
  • Масло – 100 г (или олио ½ чаша)
  • Зелени подправки – 2 щипки от всяка
  • Яйца – 2 броя
  • Чесън – 3 скилидки
  • Сол и пипер на вкус
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Разчупете всяка шушулка от Френския (зелен) боб на 3-4 части, сложете в тенджера, налейте малко вода (водата не трябва да покрива боба) и сварете.

  • Стъпка 2

    Когато водата изври, добавете нарязан лук и масло (или олио) и задушете на бавен огън.  

  • Стъпка 3

    Добавете нарязаните зелени подправки (кориандър, копър, целина, босилек) към добре задушения боб.

  • Стъпка 4

    Полейте с разбити яйца, махнете тенджерата от котлона и оставете за 5 минути, без да разбърквате.