Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Яхния с гъби, картофи и къри

Яхния, която си заслужава да опитате и наситен вкус на гъби, който ще ви накара да си оближете пръстите!

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете на фино червения лук, а патладжана и картофите - на кубчета.

  • Загрейте червения лук в дълбок тиган с малко мазнина и после добавете патладжана, гъбите, картофите и 1л вода. Подправете със сол и пипер. Оставете да поврят за 10 минути или до готовност на картофите.

  • Добавете бадемовото мляко и подправете с къри паста, дижонска горчица, пресен кориандър и звездовиден анасон. Накрая добавете и бульона.

Рецепти, които може да ви интересуват

Яхния с гъби, картофи и къри
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 2 буркана (560 г) цели гъби Bonduelle

  • 2 картофа

  • 2 патладжана

  • 2 глави червен лук

  • 500 мл бадемово мляко

  • 1 л вода

  • 3 с.л. дижонска горчица

  • 3 с.л. доматена паста

  • 3 с.л. зехтин

  • 2 с.л. паста къри

  • пресен кориандър

  • салвия

  • 1 ч.л. къри на прах

  • 2 бр. звездовиден анасон

  • стърготини черна сол

  • сол, пипер

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете на фино червения лук, а патладжана и картофите - на кубчета.

  • Стъпка 2

    Загрейте червения лук в дълбок тиган с малко мазнина и после добавете патладжана, гъбите, картофите и 1л вода. Подправете със сол и пипер. Оставете да поврят за 10 минути или до готовност на картофите.

  • Стъпка 3

    Добавете бадемовото мляко и подправете с къри паста, дижонска горчица, пресен кориандър и звездовиден анасон. Накрая добавете и бульона.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.