Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Яхния с гъби, картофи и къри

Яхния, която си заслужава да опитате и наситен вкус на гъби, който ще ви накара да си оближете пръстите!

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете на фино червения лук, а патладжана и картофите - на кубчета.

  • Загрейте червения лук в дълбок тиган с малко мазнина и после добавете патладжана, гъбите, картофите и 1л вода. Подправете със сол и пипер. Оставете да поврят за 10 минути или до готовност на картофите.

  • Добавете бадемовото мляко и подправете с къри паста, дижонска горчица, пресен кориандър и звездовиден анасон. Накрая добавете и бульона.

Рецепти, които може да ви интересуват

Яхния с гъби, картофи и къри
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 2 буркана (560 г) цели гъби Bonduelle
  • 2 картофа
  • 2 патладжана
  • 2 глави червен лук
  • 500 мл бадемово мляко
  • 1 л вода
  • 3 с.л. дижонска горчица
  • 3 с.л. бульон
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. паста къри
  • пресен кориандър
  • салвия
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 2 бр. звездовиден анасон
  • стърготини черна сол
  • сол, пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете на фино червения лук, а патладжана и картофите - на кубчета.

  • Стъпка 2

    Загрейте червения лук в дълбок тиган с малко мазнина и после добавете патладжана, гъбите, картофите и 1л вода. Подправете със сол и пипер. Оставете да поврят за 10 минути или до готовност на картофите.

  • Стъпка 3

    Добавете бадемовото мляко и подправете с къри паста, дижонска горчица, пресен кориандър и звездовиден анасон. Накрая добавете и бульона.