Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Вегетарианско чили с дует бобове

Пикантна веган рецепта, богата на протеини и особено подходящо ястие за уикенд обяд.

Стъпки на приготвяне

  • Запържете фино нарязаните лук, чесън, морков и пащърнак. Подправете със сол и пипер.

  • Добавете соса Чипотле и доматите към предварително сготвените зеленчуци.

  • Отделно в тенджера изсипете червения боб в пикантен доматен сос Bonduelle и зрелия фасул Bonduelle, залейте ги с бульона и изстискайте половин лайм.

  • След като заври, добавете предварително приготвените зеленчуци и подправките: мащерка и лист салвия. Оставете да къкри за няколко минути, като разбърквате от време на време.

  • Прехвърлете съдържанието в купите/чиниите за сервиране. Върху ястието добавете 1/2 нарязано авокадо, 50 г заквасена сметана и нарязана люта чушка.

Рецепти, които може да ви интересуват

Вегетарианско чили с дует бобове
2 човека 15-30 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/peruana-cherven-fasul-v-sos-chili" target="_blank" rel="noopener">250 г ПЕРУАНА Bonduelle, червен фасул в пикантен доматен сос&nbsp;</a></p>
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/zryal-fasul" target="_blank" rel="noopener">250 г зрял фасул Bonduelle</a></p>
  • <p>250 г домати</p>
  • <p>200 мл бульон</p>
  • <p>50 г заквасена сметана</p>
  • <p>2 моркова</p>
  • <p>1 пащърнак</p>
  • <p>1 глава червен лук</p>
  • <p>1/2 лимон</p>
  • <p>1/2 авокадо</p>
  • <p>5 скилидки чесън</p>
  • <p>1 люта чушка</p>
  • <p>клонка мащерка</p>
  • <p>лист градински чай</p>
  • <p>20 мл Чипотле сос</p>
  • <p>1 с.л. мазнина</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Запържете фино нарязаните лук, чесън, морков и пащърнак. Подправете със сол и пипер.

  • Стъпка 2

    Добавете соса Чипотле и доматите към предварително сготвените зеленчуци.

  • Стъпка 3

    Отделно в тенджера изсипете червения боб в пикантен доматен сос Bonduelle и зрелия фасул Bonduelle, залейте ги с бульона и изстискайте половин лайм.

  • Стъпка 4

    След като заври, добавете предварително приготвените зеленчуци и подправките: мащерка и лист салвия. Оставете да къкри за няколко минути, като разбърквате от време на време.

  • Стъпка 5

    Прехвърлете съдържанието в купите/чиниите за сервиране. Върху ястието добавете 1/2 нарязано авокадо, 50 г заквасена сметана и нарязана люта чушка.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.