Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Тортила с masa harina - мексикански палачинки от царевично брашно

Ако искате да се почувствате като истински жители на Мексико не са достатъчни Текила и сомбреро... Рецепта за тортила с masa harina – в Мексико това е най-важната гарнитура към всичко, базова съставка към много ястия, мексикански хляб.

Стъпки на приготвяне

  • В голяма купа разбъркайте masa harina с водата. Направете еластично меко тесто, което не трябва да залепва по пръстите. Ако е прекалено лепкаво добавете малко брашно, а ако е прекалено сухо трябва да добавите вода.
  • От тестото направете топка, покрийте и оставете за 10 минути.
  • Разделете тестото на 10 равни парчета, от всяко парче оформете топка, разточете на кръгли парчета с диаметър около 15 см.
  • Печете на сух тиган и среден огън за 2-3 минути от всяка страна, докато се получат тъмни петна. Ако се „подуе”  притиснете с друг тиган или по-голяма огнеопорна чиния.

Рецепти, които може да ви интересуват

Тортила с masa harina - мексикански палачинки от царевично брашно
10 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 300 г masa harina или царевично брашно с малко картофено брашно
  • 150-170 мл хладка вода
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    В голяма купа разбъркайте masa harina с водата. Направете еластично меко тесто, което не трябва да залепва по пръстите. Ако е прекалено лепкаво добавете малко брашно, а ако е прекалено сухо трябва да добавите вода.

  • Стъпка 2

    От тестото направете топка, покрийте и оставете за 10 минути.

  • Стъпка 3

    Разделете тестото на 10 равни парчета, от всяко парче оформете топка, разточете на кръгли парчета с диаметър около 15 см.

  • Стъпка 4

    Печете на сух тиган и среден огън за 2-3 минути от всяка страна, докато се получат тъмни петна. Ако се „подуе”  притиснете с друг тиган или по-голяма огнеопорна чиния.