Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Топла салата със зелен фасул, тиквички и хрупкава панчета

Питателна салата, богата на витамини, перфектна за обяд или лека вечеря

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете тиквичката на колелца от по 1 см. Нарежете на ситно магданоза, чесъна, панчетата (бекона) и хляба на кубчета. Сложете крутоните в тавичка с хартия за готвене, поръсете ги с малко зехтин, опушена паприка, сол и черен пипер и ги оставете за малко във фурната.

  • Запържете тиквичките и чесъна в тиган, след което запечете и орехите.

  • Отделно, запечете панчетата (бекона), докато не стане хрупкава.

  • Отцедете консервата Bonduelle нарязан зелен фасул и я смесете в голяма купа с тиквичките, орехите, крутоните и панчетата (бекона). Овкусете с оцета, зехтина, сол и черен пипер. По избор, добавете малини.

Рецепти, които може да ви интересуват

Топла салата със зелен фасул, тиквички и хрупкава панчета
2 човека 15-30 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/zelen-fasul-ryazan_1" target="_blank" rel="noopener"><strong>1 консерва (400 г) нарязан зелен фасул Bonduelle</strong></a></p>
  • <p>100 г панчета (или бекон)</p>
  • <p>3 филии хляб</p>
  • <p>1 шепа орехи</p>
  • <p>1 шепа малини</p>
  • <p>1 тиквичка</p>
  • <p>2 скилидки чесън</p>
  • <p>1 ч.л. билки</p>
  • <p>1 ч.л. опушена паприка</p>
  • <p>2-3 стръка мащерка</p>
  • <p>1 връзка магданоз</p>
  • <p>3 с.л. балсамов оцет</p>
  • <p>2 с.л. зехтин екстра върджин</p>
  • <p>сол, черен пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете тиквичката на колелца от по 1 см. Нарежете на ситно магданоза, чесъна, панчетата (бекона) и хляба на кубчета. Сложете крутоните в тавичка с хартия за готвене, поръсете ги с малко зехтин, опушена паприка, сол и черен пипер и ги оставете за малко във фурната.

  • Стъпка 2

    Запържете тиквичките и чесъна в тиган, след което запечете и орехите.

  • Стъпка 3

    Отделно, запечете панчетата (бекона), докато не стане хрупкава.

  • Стъпка 4

    Отцедете консервата Bonduelle нарязан зелен фасул и я смесете в голяма купа с тиквичките, орехите, крутоните и панчетата (бекона). Овкусете с оцета, зехтина, сол и черен пипер. По избор, добавете малини.