Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Том Ям Кунг – тайландска лютиво-кисела супа със скариди и гъби

Том Ям Кунг – най-известната супа в Тайланд е приготвяна на базата на пилешки бульон с гъби, резени и листа лимон и много обичаните от таите скариди. Всеки, който е бил в тази страна, със сигурност е трябвало да опита тази супа.

Стъпки на приготвяне

  • Измийте и почистете скаридите оставяйки опашките. След това измийте и нарежете гъбите.

  • Налейте вода в тенджерата, добавете ситно нарязания лук, лимонената трева, рибения сос. Варете около 3 минути.

  • Добавете гъбите и скаридите и варете докато скаридите не придобият розов цвят.

  • В тенджерата изсипете листата на зелен лимон, излейте сока от зеления лимон, добавете лютите чушки.

  • След това покрийте с капак и оставете.

Рецепти, които може да ви интересуват

Том Ям Кунг – тайландска лютиво-кисела супа със скариди и гъби
4 човека над 45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 20 скариди
  • 4-5 чаши вода
  • 3 глави дребен лук
  • 2 лимонови треви
  • 2 с.л. рибен сос
  • 20 средно големи гъби
  • 6 листа от зелен лимон
  • 3 с.л. сок от зелен лимон
  • 2-3 люти чушки
  • 5 листа от кориандър
  • Зелен лук
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте и почистете скаридите оставяйки опашките. След това измийте и нарежете гъбите.

  • Стъпка 2

    Налейте вода в тенджерата, добавете ситно нарязания лук, лимонената трева, рибения сос. Варете около 3 минути.

  • Стъпка 3

    Добавете гъбите и скаридите и варете докато скаридите не придобият розов цвят.

  • Стъпка 4

    В тенджерата изсипете листата на зелен лимон, излейте сока от зеления лимон, добавете лютите чушки.

  • Стъпка 5

    След това покрийте с капак и оставете.