Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Tiramisu - италиански десерт с маскарпоне

Рецепта за Тирамису – този десерт е идеален за втора закуска. Класически се сервира силно замразен с кафе еспресо. Десертът тирамису може да очарова дори най-взискателния вкус. В интерес на истината не е труден за приготвяне, а напомня за снежните склонове на Доломитите, както и запясъчните плажове на Сицилия.

Стъпки на приготвяне

  • Разбийте жълтъците със захарта, след което добавете маскарпонето и продължете да разбивате до момента на получаване на гъста консистенция.
  • Разтворете кафето в купичка с малко количество вода, охладете, а след това добавете амареттото и преварената охладена вода. Напоете бишкотите в така приготвения пунш и ги наредете в съд редувайки слой крем с маскарпоне.
  • Поставете в хладилника и изчакайте сместа да се сгъсти.
  • Начин на сервиране:Преди сервиране посипете с какао.

Рецепти, които може да ви интересуват

Tiramisu - италиански десерт с маскарпоне
4 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 100 мл амаретто
  • 60 г сирене маскарпоне
  • 6 лъжици разтворимо кафе
  • 4 жълтъка
  • 120 г пудра захар
  • 250 г бишкоти
  • 2 чаши вода
  • Какао
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Разбийте жълтъците със захарта, след което добавете маскарпонето и продължете да разбивате до момента на получаване на гъста консистенция.

  • Стъпка 2

    Разтворете кафето в купичка с малко количество вода, охладете, а след това добавете амареттото и преварената охладена вода. Напоете бишкотите в така приготвения пунш и ги наредете в съд редувайки слой крем с маскарпоне.

  • Стъпка 3

    Поставете в хладилника и изчакайте сместа да се сгъсти.

  • Стъпка 4

    Начин на сервиране:Преди сервиране посипете с какао.