Стъпки на приготвяне
-
В тенджера с олио на слаб огън пригответе сладкия сос. Добавете ситно нарязаните чесън и джинджифил, соевия сос, една супена лъжица мед, оризовия оцет, нишестето, върху което предварително налейте 50 мл вода, люспите чили и разбъркайте до хомогенизиране.
-
Докато сосът изстива, в тиган изсипете зеленчуковия микс и го пригответе. Отделно в сусамовото масло пригответе скаридите, овкусени със сол и черен пипер. След като са готови ги залейте с предварително приготвения сладък сос.
-
В купа, върху канапе от сварен ориз, се добавят приготвените зеленчуци, а след това и скаридите със соса. Добавете още сладък сос и ястието е готово за сервиране. Добър апетит!