Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Свинско месо в сладко-кисел сос

Свинско месо в сладко-кисел сос, това е израз на свързване на силите ин и ян в кулинарното изкуство – китайския баланс на противоположностите. Задачата на готвача е сръчно да комбинира вкусове и да създава идеалната хармония. Затова горещото трябва да съседства на масата със студено, а сладкото с кисело.

Стъпки на приготвяне

  • Разрежете по дължина лютите чушки, премахнете семките и нарежете на тънки филийки. Нарежете свинското месо на дребни надлъжни парчета.
  • Запържете за около 3 минути лука, чесъна и чушките с 2 лъжички олио.
  • На останалото олио отделно запържете месото, подправяйки го със сол и джинджифил.
  • Към месото добавете ананаса, сместа от лука и налейте сока от ананас. Всичко се готви на слаб огън за 3 минути бъркайки постоянно.

Рецепти, които може да ви интересуват

Свинско месо в сладко-кисел сос
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 500 г свинско месо
  • 2 пресни люти чушки
  • 1 голяма глава лук нарязана на дребни кубчета
  • 4 лъжици сок от ананас
  • 3 парчета ананас нарязан на кубчета
  • 3 лъжици олио
  • 1 лъжичка смлян джинджифил
  • 2 скилидки счукан чесън
  • Сол
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Разрежете по дължина лютите чушки, премахнете семките и нарежете на тънки филийки. Нарежете свинското месо на дребни надлъжни парчета.

  • Стъпка 2

    Запържете за около 3 минути лука, чесъна и чушките с 2 лъжички олио.

  • Стъпка 3

    На останалото олио отделно запържете месото, подправяйки го със сол и джинджифил.

  • Стъпка 4

    Към месото добавете ананаса, сместа от лука и налейте сока от ананас. Всичко се готви на слаб огън за 3 минути бъркайки постоянно.