Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон

Рецепта за спагети по сицилиански – специфично ястие от италианската кухня. Знаете ли, че по света съществуват повече от 600 различни форми на паста. Най-разпространената от тях безспорно са спагетите. Основно ястие на всеки италианец, както на фермер от север, така и на гангстерите от италианската мафия. Препоръчвано също така за влюбените. Съществуват много разновидности.

Стъпки на приготвяне

  • Сварете спагетите „al. dente”, т.е. идеално сварена паста според италианските традиции: трябва да бъде стегната, леко твърда, и да се усеща деликатно при сдъвкване. Да се вари в големи количества осолена вода, след което се отцежда.

  • Обелете доматите като сте ги бланширали предварително, премахнете семките и нарежете на малки парчета. Обелете чесъна и го счукайте. Изплакнете магданоза и го нарежете на дребно.

  • Подсушете рибата тон от олиото, разрежете на по-малки парчета.

  • На силно загрят тиган запържете чесъна, добавете рибата тон, доматите и щипка пипер. Така пържете на слаб огън за около 10 минути.

  • Добавете сварените спагети и пържете на бавен огън още 4 минути, хубаво разбъркайте.

Рецепти, които може да ви интересуват

Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон
4 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 500 г спагети
  • 4 домата
  • 100 г риба тон в зехтин
  • ½ връзка магданоз дребно нарязан
  • Коричка от ½ лимон
  • 4 лъжици зехтин
  • Сол
  • Пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сварете спагетите „al. dente”, т.е. идеално сварена паста според италианските традиции: трябва да бъде стегната, леко твърда, и да се усеща деликатно при сдъвкване. Да се вари в големи количества осолена вода, след което се отцежда.

  • Стъпка 2

    Обелете доматите като сте ги бланширали предварително, премахнете семките и нарежете на малки парчета. Обелете чесъна и го счукайте. Изплакнете магданоза и го нарежете на дребно.

  • Стъпка 3

    Подсушете рибата тон от олиото, разрежете на по-малки парчета.

  • Стъпка 4

    На силно загрят тиган запържете чесъна, добавете рибата тон, доматите и щипка пипер. Така пържете на слаб огън за около 10 минути.

  • Стъпка 5

    Добавете сварените спагети и пържете на бавен огън още 4 минути, хубаво разбъркайте.