1. >Retsepti
  2. >Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон

Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон

Easy
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г спагети

4 домата

100 г риба тон в зехтин

½ връзка магданоз дребно нарязан

Коричка от ½ лимон

4 лъжици зехтин

Сол

Пипер
Съставки за 4човек/души
500 г спагети

4 домата

100 г риба тон в зехтин

½ връзка магданоз дребно нарязан

Коричка от ½ лимон

4 лъжици зехтин

Сол

Пипер
  1. Стъпка 1
    Сварете спагетите „al. dente”, т.е. идеално сварена паста според италианските традиции: трябва да бъде стегната, леко твърда, и да се усеща деликатно при сдъвкване. Да се вари в големи количества осолена вода, след което се отцежда.
  2. Стъпка 2
    Обелете доматите като сте ги бланширали предварително, премахнете семките и нарежете на малки парчета. Обелете чесъна и го счукайте. Изплакнете магданоза и го нарежете на дребно.
  3. Стъпка 3
    Разделете тестото на 4 равни парчета. От всяко парче оформете кръгло парче, след това поставете върху намазана със зехтин алуминиева форма.
  4. Стъпка 4
    На силно загрят тиган запържете чесъна, добавете рибата тон, доматите и щипка пипер. Така пържете на слаб огън за около 10 минути.
  5. Стъпка 5
    Добавете сварените спагети и пържете на бавен огън още 4 минути, хубаво разбъркайте.
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте с поръсен магданоз и лимонена коричка.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда