Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Скариди със зеленчуци

Рецепта за скариди със зеленчуци по японски. Скаридите, с които забогатял фирмения герой Форест Гъмп, заемат достойно място в морското меню. Колкото по-далеч от мястото на тяхното улавяне, толкова по-изтънчена и скъпа съставка към ястието са.

Стъпки на приготвяне

  • Бамбуковото стъбло се нарязва на надлъжни парчета, броколите се делят на по-малки парчета, а от морковът се нарязва на колелца. След това бланширайте морковите и броколите във вряща вода, и накрая охладете.

  • В тенджера смесете рибния бульон, соевия сос, марина, добавете сол и всичко сварете. След това сложете бамбуковите стъбла, моркова и варете на слаб огън за около 6 минути - до момента когато бамбуковите стъбла придобият леко кафяв цвят. Преди сервиране полейте с лъжица бульон, декорирайки стъблата с броколи.

  • Почистете обелените скариди оставяйки опашките, леко подсолете, а след това оваляйте в картофено брашно, изтупайте брашното което е в повече, сварете 2 чаши вода след което пуснете скаридите и така варете не повече от 10 секунди. Извадете от водата, изплакнете под студена вода и оставете настрана.

  • В тенджера сварете 2 чаши вода, почистете фасула като предварително  го нарежете на парчета с дължина около 1,5 см. Деликатно посолете и пуснете в врящата вода за около 8 минути, след което отцедете  и изплакнете със студена вода. Разбъркайте съставките за застройка на фасула в тенджера, след това сварете всичко и добавете фасула.

  • В друг съд смесете съставките за застройка на скаридите, сварете, добавете скаридите, на слаб огън внимателно добавете жълтъка. След което варете на много слаб огън с капак около 2 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Скариди със зеленчуци
3 човека над 45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 500 г млад зелен фасул
  • 18 средни скариди
  • Сол
  • Застройка към фасула:
  • 1 чаша рибешки бульон
  • 3 лъжици саке
  • 1 лъжица мирину
  • ¼ лъжица соев сос
  • ¼ лъжичка сол
  • Застройка към скаридите:
  • 4 добре разбити яйца
  • 6 лъжици рибен бульон
  • 1 лъжица мирин
  • ¼ чаша саке
  • ½ лъжица сол
  • Зеленчуци:
  • 1 голям морков
  • 1 средна брокола
  • 1 парче бамбуков стъбло
  • 1 чаша даши
  • ½ чаша саке
  • 3 лъжици мирин
  • 3 лъжици соев сос
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Бамбуковото стъбло се нарязва на надлъжни парчета, броколите се делят на по-малки парчета, а от морковът се нарязва на колелца. След това бланширайте морковите и броколите във вряща вода, и накрая охладете.

  • Стъпка 2

    В тенджера смесете рибния бульон, соевия сос, марина, добавете сол и всичко сварете. След това сложете бамбуковите стъбла, моркова и варете на слаб огън за около 6 минути - до момента когато бамбуковите стъбла придобият леко кафяв цвят. Преди сервиране полейте с лъжица бульон, декорирайки стъблата с броколи.

  • Стъпка 3

    Почистете обелените скариди оставяйки опашките, леко подсолете, а след това оваляйте в картофено брашно, изтупайте брашното което е в повече, сварете 2 чаши вода след което пуснете скаридите и така варете не повече от 10 секунди. Извадете от водата, изплакнете под студена вода и оставете настрана.

  • Стъпка 4

    В тенджера сварете 2 чаши вода, почистете фасула като предварително  го нарежете на парчета с дължина около 1,5 см. Деликатно посолете и пуснете в врящата вода за около 8 минути, след което отцедете  и изплакнете със студена вода. Разбъркайте съставките за застройка на фасула в тенджера, след това сварете всичко и добавете фасула.

  • Стъпка 5

    В друг съд смесете съставките за застройка на скаридите, сварете, добавете скаридите, на слаб огън внимателно добавете жълтъка. След което варете на много слаб огън с капак около 2 минути.