Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Шишчета от гъби с босилек

Гъби и Патладжан? Рецепта за необичайна, но много вкусна комбинация от полезни и хранителни зеленчуци.

Стъпки на приготвяне

  • Подготовка

  • Шишчетата са идеални за приготвяне на барбекю, но също така можете да ги опечете на грил във фурната.

  • Поднесете ги с майонеза, овкусена с босилек.

  • Разбира се, можете да опитате и с други сосове: домашно песто, доматен сос, сос тартар с каперси и нарязани краставички.

  • Начин на приготвяне

  • Нарежете на дребно стръковете розмарин.

  • Почистете гъбите с малка четка или домакинска хартия. Ако е необходимо, махнете пънчето. Нарежете ги на две по дължина. Поставете гъбите и патладжана в салатиера.

  • Пригответе маринатата от зехтина, оцета, чесъна и половината количество розмарин. Овкусете със сол и черен пипер, след което я изсипете върху зеленчуците. Оставете ги да престоят 15 мин.

  • През това време смесете майонезата с босилека с помощта на миксер. Добавете прясно смлян черен пипер, след което изсипете сместта в буркан.

  • Наредете гъбите и парчетата патладжан върху стръковете розмарин, като редувате гъби и патладжан. Намажете леко шишчетата с маринатата и ги опечете за 5 мин. на грила на фурната или на барбекю. Посолете ги с морска сол и ги поръсете с листенца розмарин. Сервирайте с майонезата с босилек.

Рецепти, които може да ви интересуват

Шишчета от гъби с босилек
3 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 170 г Цели гъби Bonduelle
  • 1 патладжан, нарязан на филийки с дебелина 2 см
  • 60 мл зехтин екстра вържин
  • 3 супени лъжици балсамов оцет
  • 2 скилидки ситно нарязан чесън
  • Морска сол и прясно смлян черен пипер
  • 1 опаковка майонеза
  • 1 връзка босилек
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Подготовка

  • Стъпка 2

    Шишчетата са идеални за приготвяне на барбекю, но също така можете да ги опечете на грил във фурната.

  • Стъпка 3

    Поднесете ги с майонеза, овкусена с босилек.

  • Стъпка 4

    Разбира се, можете да опитате и с други сосове: домашно песто, доматен сос, сос тартар с каперси и нарязани краставички.

  • Стъпка 5

    Начин на приготвяне

  • Стъпка 6

    Нарежете на дребно стръковете розмарин.

  • Стъпка 7

    Почистете гъбите с малка четка или домакинска хартия. Ако е необходимо, махнете пънчето. Нарежете ги на две по дължина. Поставете гъбите и патладжана в салатиера.

  • Стъпка 8

    Пригответе маринатата от зехтина, оцета, чесъна и половината количество розмарин. Овкусете със сол и черен пипер, след което я изсипете върху зеленчуците. Оставете ги да престоят 15 мин.

  • Стъпка 9

    През това време смесете майонезата с босилека с помощта на миксер. Добавете прясно смлян черен пипер, след което изсипете сместта в буркан.

  • Стъпка 10

    Наредете гъбите и парчетата патладжан върху стръковете розмарин, като редувате гъби и патладжан. Намажете леко шишчетата с маринатата и ги опечете за 5 мин. на грила на фурната или на барбекю. Посолете ги с морска сол и ги поръсете с листенца розмарин. Сервирайте с майонезата с босилек.