Стъпки на приготвяне
-
Подготовка
-
Шишчетата са идеални за приготвяне на барбекю, но също така можете да ги опечете на грил във фурната.
-
Поднесете ги с майонеза, овкусена с босилек.
-
Разбира се, можете да опитате и с други сосове: домашно песто, доматен сос, сос тартар с каперси и нарязани краставички.
-
Начин на приготвяне
-
Нарежете на дребно стръковете розмарин.
-
Почистете гъбите с малка четка или домакинска хартия. Ако е необходимо, махнете пънчето. Нарежете ги на две по дължина. Поставете гъбите и патладжана в салатиера.
-
Пригответе маринатата от зехтина, оцета, чесъна и половината количество розмарин. Овкусете със сол и черен пипер, след което я изсипете върху зеленчуците. Оставете ги да престоят 15 мин.
-
През това време смесете майонезата с босилека с помощта на миксер. Добавете прясно смлян черен пипер, след което изсипете сместта в буркан.
-
Наредете гъбите и парчетата патладжан върху стръковете розмарин, като редувате гъби и патладжан. Намажете леко шишчетата с маринатата и ги опечете за 5 мин. на грила на фурната или на барбекю. Посолете ги с морска сол и ги поръсете с листенца розмарин. Сервирайте с майонезата с босилек.