Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Салата от пържени патладжани, лук и домати

Рецепта за специалитета на арабската кухня - салата от пържени патладжани, лук и домати. Ако сте почитатели на арабската кухня, непременно трябва да опитате този специалитет. Открийте предимствата на патладжана - царят на тази източна кухня.

Стъпки на приготвяне

  • Отрежете краищата на патладжаните. Обелете ги по дължина на лентички, като оставяте ленти с дебелина около 3 см от кожата им, така че да заприличат на зебра. Спазете този начин на белене, защото той е важен!

  • Нарежете на дебели парчета – около 1 см. Посолете и поставете около 10 часа под капак докато пуснат горчивия сос, след което увийте в кухненска хартия. Нарежете доматите.

  • Изпържете патладжаните в тенджера на порции. Нивото на мазнината трябва да бъде 4 см. След пържене отстранете ненужната мазнина с помощта на кухненска хартия.

  • Излейте олиото, като оставите около четири лъжици за запържването на лука.

  • Запържете леко доматите и ги прехвърлете в чиния.

  • Изсипете оцета в тенджерата и го оставете да заври, след което изключете котлона.

Рецепти, които може да ви интересуват

Салата от пържени патладжани, лук и домати
8 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 4 средно големи патладжана
  • 8 домата
  • 2 големи глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 лъжици оцет
  • 2 лъжици нарязан зелен магданоз
  • Олио за пържене
  • Сол
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Отрежете краищата на патладжаните. Обелете ги по дължина на лентички, като оставяте ленти с дебелина около 3 см от кожата им, така че да заприличат на зебра. Спазете този начин на белене, защото той е важен!

  • Стъпка 2

    Нарежете на дебели парчета – около 1 см. Посолете и поставете около 10 часа под капак докато пуснат горчивия сос, след което увийте в кухненска хартия. Нарежете доматите.

  • Стъпка 3

    Изпържете патладжаните в тенджера на порции. Нивото на мазнината трябва да бъде 4 см. След пържене отстранете ненужната мазнина с помощта на кухненска хартия.

  • Стъпка 4

    Излейте олиото, като оставите около четири лъжици за запържването на лука.

  • Стъпка 5

    Запържете леко доматите и ги прехвърлете в чиния.

  • Стъпка 6

    Изсипете оцета в тенджерата и го оставете да заври, след което изключете котлона.