Стъпки на приготвяне
-
Отрежете краищата на патладжаните. Обелете ги по дължина на лентички, като оставяте ленти с дебелина около 3 см от кожата им, така че да заприличат на зебра. Спазете този начин на белене, защото той е важен!
-
Нарежете на дебели парчета – около 1 см. Посолете и поставете около 10 часа под капак докато пуснат горчивия сос, след което увийте в кухненска хартия. Нарежете доматите.
-
Изпържете патладжаните в тенджера на порции. Нивото на мазнината трябва да бъде 4 см. След пържене отстранете ненужната мазнина с помощта на кухненска хартия.
-
Излейте олиото, като оставите около четири лъжици за запържването на лука.
-
Запържете леко доматите и ги прехвърлете в чиния.
-
Изсипете оцета в тенджерата и го оставете да заври, след което изключете котлона.