Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Рулца от патладжан с микс от зеленчуци

Вкусна и ароматна рецепта за специални поводи

Стъпки на приготвяне

  • Измийте патладжаните и ги подсушете с хартиена кърпа. Отрежете стъблото на патладжана и ги нарежете по дължина на филии. Подправете ги със сол, черен пипер, подправки от двете страни и след това ги оваляйте в брашно. Сложете ги в тиган със слънчогледово олио и ги оставете да се запържат 1-2 минути, докато придобият ръждив цвят. Поставете ги върху салфетка, така че излишната мазнина да попие.

  • Пригответе соса от песто от пресен босилек, валериана, чесън, зехтин, настърган пармезан, кедрови ядки, сол и черен пипер. Смесете всички съставки с пасатор, докато се образува хомогенна паста.

  • Загрейте тиган с малко олио или масло и задушете зеленчуците императорски микс за 3 минути, добавете къри на прах, сол, черен пипер и подправки на вкус.

  • Вземете всяка филия патладжан, добавете зеленчуковата смес върху тях, след което завийте на руло.

Рецепти, които може да ви интересуват

Рулца от патладжан с микс от зеленчуци
2 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/imperatorski-miks">200 г императорски микс Bonduelle</a></p>
  • <p>2 пресни патладжана</p>
  • <p>шепа салата валериана</p>
  • <p>5 супени лъжици брашно</p>
  • <p>4 супени лъжици пармезан</p>
  • <p>1 чаша слънчогледово олио</p>
  • <p>3 супени лъжици зехтин</p>
  • <p>няколко листа босилек</p>
  • <p>1 шепа кедрови ядки</p>
  • <p>3 скилидки чесън</p>
  • <p>щипка подправки</p>
  • <p>щипка къри на прах</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>черен пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте патладжаните и ги подсушете с хартиена кърпа. Отрежете стъблото на патладжана и ги нарежете по дължина на филии. Подправете ги със сол, черен пипер, подправки от двете страни и след това ги оваляйте в брашно. Сложете ги в тиган със слънчогледово олио и ги оставете да се запържат 1-2 минути, докато придобият ръждив цвят. Поставете ги върху салфетка, така че излишната мазнина да попие.

  • Стъпка 2

    Пригответе соса от песто от пресен босилек, валериана, чесън, зехтин, настърган пармезан, кедрови ядки, сол и черен пипер. Смесете всички съставки с пасатор, докато се образува хомогенна паста.

  • Стъпка 3

    Загрейте тиган с малко олио или масло и задушете зеленчуците императорски микс за 3 минути, добавете къри на прах, сол, черен пипер и подправки на вкус.

  • Стъпка 4

    Вземете всяка филия патладжан, добавете зеленчуковата смес върху тях, след което завийте на руло.