Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Рулца от патладжан с микс от зеленчуци

Вкусна и ароматна рецепта за специални поводи

Стъпки на приготвяне

  • Измийте патладжаните и ги подсушете с хартиена кърпа. Отрежете стъблото на патладжана и ги нарежете по дължина на филии. Подправете ги със сол, черен пипер, подправки от двете страни и след това ги оваляйте в брашно. Сложете ги в тиган със слънчогледово олио и ги оставете да се запържат 1-2 минути, докато придобият ръждив цвят. Поставете ги върху салфетка, така че излишната мазнина да попие.

  • Пригответе соса от песто от пресен босилек, валериана, чесън, зехтин, настърган пармезан, кедрови ядки, сол и черен пипер. Смесете всички съставки с пасатор, докато се образува хомогенна паста.

  • Загрейте тиган с малко олио или масло и задушете зеленчуците императорски микс за 3 минути, добавете къри на прах, сол, черен пипер и подправки на вкус.

  • Вземете всяка филия патладжан, добавете зеленчуковата смес върху тях, след което завийте на руло.

Рецепти, които може да ви интересуват

Рулца от патладжан с микс от зеленчуци
2 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 200 г императорски микс Bonduelle
  • 2 пресни патладжана
  • шепа салата валериана
  • 5 супени лъжици брашно
  • 4 супени лъжици пармезан
  • 1 чаша слънчогледово олио
  • 3 супени лъжици зехтин
  • няколко листа босилек
  • 1 шепа кедрови ядки
  • 3 скилидки чесън
  • щипка подправки
  • щипка къри на прах
  • сол
  • черен пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте патладжаните и ги подсушете с хартиена кърпа. Отрежете стъблото на патладжана и ги нарежете по дължина на филии. Подправете ги със сол, черен пипер, подправки от двете страни и след това ги оваляйте в брашно. Сложете ги в тиган със слънчогледово олио и ги оставете да се запържат 1-2 минути, докато придобият ръждив цвят. Поставете ги върху салфетка, така че излишната мазнина да попие.

  • Стъпка 2

    Пригответе соса от песто от пресен босилек, валериана, чесън, зехтин, настърган пармезан, кедрови ядки, сол и черен пипер. Смесете всички съставки с пасатор, докато се образува хомогенна паста.

  • Стъпка 3

    Загрейте тиган с малко олио или масло и задушете зеленчуците императорски микс за 3 минути, добавете къри на прах, сол, черен пипер и подправки на вкус.

  • Стъпка 4

    Вземете всяка филия патладжан, добавете зеленчуковата смес върху тях, след което завийте на руло.