Стъпки на приготвяне
-
Загрейте 3 с.л. зехтин, добавете лука и целината, посолете и гответе 5-7 минути, докато зеленчуците станат прозрачни. Добавете ориза и разбъркайте добре, като се уверите, че всяко зърно ориз е намаслено.
-
Налейте виното, разбъркайте и оставете алкохола да се изпари. Започнете да добавяте горещия бульон на части, като бъркате непрекъснато. Гответе още 15 минути.
-
Добавете грахa, разбъркайте и гответе още 3-4 минути, като разбърквате редовно.
-
В края добавете пармезана, маслото и лимоновата кора. Разбъркайте добре, посолете и овкусете с черен пипер и сложете капака.
-
Сервирайте с листа мента, зехтин и лимонов сок.