Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Рецепта за суши с хайвер и зеленчуци

Рецепта за суши с хайвер – ястие, с което японската кухня е омаяла целия свят. В класическата си форма се състои от подправени с оцет ориз и риба, зеленчуци и други често локални специалитети.

Стъпки на приготвяне

  • Върху бамбукова постелка сложете норито и върху него разстелете ориза.

  • Можете да сложите по желание парче авокадо, краставица, сьомга, риба тон, хайвер за пълнеж. В по-далечния от вас край на норито оставете около 1 см място, което да не е покрито с ориз.

  • Започнете да навивате ролцето от суши като подхванете бамбуковата постелка откъм вашия край.

  • Готовото ролце нарежете на по-малки ролца като използвате остър нож

Рецепти, които може да ви интересуват

Рецепта за суши с хайвер и зеленчуци
3 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 9 лъжици ориз за суши
  • 9 ленти водорасли нори с големина 10 x 4 см
  • 3 лъжички черен хайвер
  • 3 лъжички червен хайвер
  • 3 лъжички жълт хайвер
  • 1 лъжичка уасаби – лют хрян
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Върху бамбукова постелка сложете норито и върху него разстелете ориза.

  • Стъпка 2

    Можете да сложите по желание парче авокадо, краставица, сьомга, риба тон, хайвер за пълнеж. В по-далечния от вас край на норито оставете около 1 см място, което да не е покрито с ориз.

  • Стъпка 3

    Започнете да навивате ролцето от суши като подхванете бамбуковата постелка откъм вашия край.

  • Стъпка 4

    Готовото ролце нарежете на по-малки ролца като използвате остър нож