Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пуешки гърди покрити със сирене и царевица

Вкусна и полезна храна - лесна и бърза. Пригответе за любимите си хора.

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете пуешките гърди и ги оваляйте в сол и пипер. Стопете маслото и запържете лука. Махнете тигана от огъня и добавете царевицата, сметаната и жълтъците. Добавете сол и пипер, подправете с магданоза и смесете с необходимото количество галета докато се получи гладка паста. Запържете набързо пуешките гърди от двете страни в малко олио и после ги сложете в тава за печене, намазнена предварително.

  • Залейте ги с царевичната паста, поръсете отгоре с настърганото сирене. Печете в предварително загрята фурна около 30 минути докато придобие златиста коричка.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пуешки гърди покрити със сирене и царевица
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 1 консерва (340 г) Сладка царевица на зърна, вакуумирана, СУПЕР СЛАДКА И ХРУПКАВА, GOLD Bonduelle
  • сол, млян черен пипер
  • 50 гр масло
  • 1 глава червен лук, нарязан на ситно
  • 4 големи парчета филе от пуешки гърди
  • 200 мл сметана
  • 2 жълтъка
  • 1 връзка магданоз, нарязан на ситно
  • галета
  • 1 с.л. зехтин
  • 100 г сирене „Трапис”
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете пуешките гърди и ги оваляйте в сол и пипер. Стопете маслото и запържете лука. Махнете тигана от огъня и добавете царевицата, сметаната и жълтъците. Добавете сол и пипер, подправете с магданоза и смесете с необходимото количество галета докато се получи гладка паста. Запържете набързо пуешките гърди от двете страни в малко олио и после ги сложете в тава за печене, намазнена предварително.

  • Стъпка 2

    Залейте ги с царевичната паста, поръсете отгоре с настърганото сирене. Печете в предварително загрята фурна около 30 минути докато придобие златиста коричка.