Стъпки на приготвяне
-
Нарежете пуешките гърди диагонално срещу жилките на 4 равни правоъгълни парчета. Подправете със сол и млян бял пипер.
-
Почистете лука и го запържете на среден огън в половината количество олио докато стане златисто. След като изстине добавете отцедената царевица, яйце, галета и сол. Подправете с кайенски пипер и щипка бял пипер. Оставете да почине за 5 минути, за да може галетата леко да набъбне.
-
Разпределете по равно върху парчетата месо и след това увийте всяко парче в 2 резена бекон. Закрепете с безопасна игла или клечка за зъби, за да запазите формата.
-
В тенджера, в която пуешките ролца трябва да са подредени плътно едно до друго, загрейте останалото олио, поставете ролцата и ги запържете за 7-8 минути като ги обръщате по няколко пъти. Добавете около 300 мл вода и кубчето бульон и гответе с капак на слаб огън за около 35 минути. Добавете малко вода като се изпари. Когато са готови извадете ролцата и ги оставете настрани.
-
Подправете бульона с нарязания на ситно магданоз. Смесете добре брашното и готварската сметана, добавете ги към бульона и оставете да къкри за кратко, като постоянно разбърквате докато сосът се сгъсти. Пригответе гарнитура от лющен ечемик, варен като ориз докато омекне и морковчета в масло.