Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пуешки гърди, пълнени със сос от царевица и магданоз

Невероятен вкус и интересен аромат. Добавете вкусни ястия към вашата диета - това ще бъде перфектната рецепта. Започнете да готвите с нас!

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете пуешките гърди диагонално срещу жилките на 4 равни правоъгълни парчета. Подправете със сол и млян бял пипер.

  • Почистете лука и го запържете на среден огън в половината количество олио докато стане златисто. След като изстине добавете отцедената царевица, яйце, галета и сол. Подправете с кайенски пипер и щипка бял пипер. Оставете да почине за 5 минути, за да може галетата леко да набъбне.

  • Разпределете по равно върху парчетата месо и след това увийте всяко парче в 2 резена бекон. Закрепете с безопасна игла или клечка за зъби, за да запазите формата.

  • В тенджера, в която пуешките ролца трябва да са подредени плътно едно до друго, загрейте останалото олио, поставете ролцата и ги запържете за 7-8 минути като ги обръщате по няколко пъти. Добавете около 300 мл вода и кубчето бульон и гответе с капак на слаб огън за около 35 минути. Добавете малко вода като се изпари. Когато са готови извадете ролцата и ги оставете настрани.

  • Подправете бульона с нарязания на ситно магданоз. Смесете добре брашното и готварската сметана, добавете ги към бульона и оставете да къкри за кратко, като постоянно разбърквате докато сосът се сгъсти. Пригответе гарнитура от лющен ечемик, варен като ориз докато омекне и морковчета в масло.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пуешки гърди, пълнени със сос от царевица и магданоз
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/tsarevitsa-super-sladka-gold">200 г Супер сладка царевица Bonduelle</a></p>
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/beybi-morkovcheta">200 г Бейби морковчета Bonduelle</a></p>
  • <p>1 глава средно голям червен лук</p>
  • <p>4 с.л. олио</p>
  • <p>600 г пуешко филе от гърди</p>
  • <p>1 яйце</p>
  • <p>2-3 с.л. галета</p>
  • <p>щипка кайенски пипер или червен пипер</p>
  • <p>8 тънки резена пушен бекон</p>
  • <p>1 малка ч.л. зеленчуково кубче бульон</p>
  • <p>1 връзка магданоз</p>
  • <p>1 ч.л. брашно</p>
  • <p>200мл готварска сметана</p>
  • <p>250 г лющен ечемик</p>
  • <p>2 с.л. олио</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>сол, млян бял пипер или смес от пипер</p>
  • <p>30-40 г масло</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете пуешките гърди диагонално срещу жилките на 4 равни правоъгълни парчета. Подправете със сол и млян бял пипер.

  • Стъпка 2

    Почистете лука и го запържете на среден огън в половината количество олио докато стане златисто. След като изстине добавете отцедената царевица, яйце, галета и сол. Подправете с кайенски пипер и щипка бял пипер. Оставете да почине за 5 минути, за да може галетата леко да набъбне.

  • Стъпка 3

    Разпределете по равно върху парчетата месо и след това увийте всяко парче в 2 резена бекон. Закрепете с безопасна игла или клечка за зъби, за да запазите формата.

  • Стъпка 4

    В тенджера, в която пуешките ролца трябва да са подредени плътно едно до друго, загрейте останалото олио, поставете ролцата и ги запържете за 7-8 минути като ги обръщате по няколко пъти. Добавете около 300 мл вода и кубчето бульон и гответе с капак на слаб огън за около 35 минути. Добавете малко вода като се изпари. Когато са готови извадете ролцата и ги оставете настрани.

  • Стъпка 5

    Подправете бульона с нарязания на ситно магданоз. Смесете добре брашното и готварската сметана, добавете ги към бульона и оставете да къкри за кратко, като постоянно разбърквате докато сосът се сгъсти. Пригответе гарнитура от лющен ечемик, варен като ориз докато омекне и морковчета в масло.