Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Пуешки гърди, пълнени със сос от царевица и магданоз

Невероятен вкус и интересен аромат. Добавете вкусни ястия към вашата диета - това ще бъде перфектната рецепта. Започнете да готвите с нас!

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете пуешките гърди диагонално срещу жилките на 4 равни правоъгълни парчета. Подправете със сол и млян бял пипер.

  • Почистете лука и го запържете на среден огън в половината количество олио докато стане златисто. След като изстине добавете отцедената царевица, яйце, галета и сол. Подправете с кайенски пипер и щипка бял пипер. Оставете да почине за 5 минути, за да може галетата леко да набъбне.

  • Разпределете по равно върху парчетата месо и след това увийте всяко парче в 2 резена бекон. Закрепете с безопасна игла или клечка за зъби, за да запазите формата.

  • В тенджера, в която пуешките ролца трябва да са подредени плътно едно до друго, загрейте останалото олио, поставете ролцата и ги запържете за 7-8 минути като ги обръщате по няколко пъти. Добавете около 300 мл вода и кубчето бульон и гответе с капак на слаб огън за около 35 минути. Добавете малко вода като се изпари. Когато са готови извадете ролцата и ги оставете настрани.

  • Подправете бульона с нарязания на ситно магданоз. Смесете добре брашното и готварската сметана, добавете ги към бульона и оставете да къкри за кратко, като постоянно разбърквате докато сосът се сгъсти. Пригответе гарнитура от лющен ечемик, варен като ориз докато омекне и морковчета в масло.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пуешки гърди, пълнени със сос от царевица и магданоз
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 200 г Супер сладка царевица Bonduelle

  • 200 г Бейби морковчета Bonduelle

  • 1 глава средно голям червен лук

  • 4 с.л. олио

  • 600 г пуешко филе от гърди

  • 1 яйце

  • 2-3 с.л. галета

  • щипка кайенски пипер или червен пипер

  • 8 тънки резена пушен бекон

  • 1 малка ч.л. зеленчуково кубче бульон

  • 1 връзка магданоз

  • 1 ч.л. брашно

  • 200мл готварска сметана

  • 250 г лющен ечемик

  • 2 с.л. олио

  • сол

  • сол, млян бял пипер или смес от пипер

  • 30-40 г масло

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете пуешките гърди диагонално срещу жилките на 4 равни правоъгълни парчета. Подправете със сол и млян бял пипер.

  • Стъпка 2

    Почистете лука и го запържете на среден огън в половината количество олио докато стане златисто. След като изстине добавете отцедената царевица, яйце, галета и сол. Подправете с кайенски пипер и щипка бял пипер. Оставете да почине за 5 минути, за да може галетата леко да набъбне.

  • Стъпка 3

    Разпределете по равно върху парчетата месо и след това увийте всяко парче в 2 резена бекон. Закрепете с безопасна игла или клечка за зъби, за да запазите формата.

  • Стъпка 4

    В тенджера, в която пуешките ролца трябва да са подредени плътно едно до друго, загрейте останалото олио, поставете ролцата и ги запържете за 7-8 минути като ги обръщате по няколко пъти. Добавете около 300 мл вода и кубчето бульон и гответе с капак на слаб огън за около 35 минути. Добавете малко вода като се изпари. Когато са готови извадете ролцата и ги оставете настрани.

  • Стъпка 5

    Подправете бульона с нарязания на ситно магданоз. Смесете добре брашното и готварската сметана, добавете ги към бульона и оставете да къкри за кратко, като постоянно разбърквате докато сосът се сгъсти. Пригответе гарнитура от лющен ечемик, варен като ориз докато омекне и морковчета в масло.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.