Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пържени летящи риби

Рецепта за пържени летящи риби, ястие от карибската кухня. Особено популярно е в Тобаго, където е сервирано в ресторанти и хотели.

Стъпки на приготвяне

  • Смесете всички продукти с изключение на рибата и олиото за да замесите тесто. Добре разбъркайте.

  • Добавете рибата и оставете за 30 мин.

  • Извадете рибата и пържете на силен котлон докато цялата покафенее.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пържени летящи риби
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 2 яйца
  • 1 чаша брашно
  • 2 чаши смлян лук или пресен лук
  • 2 лъжици смлян магданоз
  • 1 лъжичка сушена мащерка
  • 1 лъжичка смлени листа целина
  • 1 лъжичка сос Worcestershire
  • прясно смлян черен пипер
  • сол на вкус
  • 1 кг филе от летяща риба (или може да се замести с друга риба с бяло месо)
  • растително олио за пържене
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Смесете всички продукти с изключение на рибата и олиото за да замесите тесто. Добре разбъркайте.

  • Стъпка 2

    Добавете рибата и оставете за 30 мин.

  • Стъпка 3

    Извадете рибата и пържете на силен котлон докато цялата покафенее.