Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пролетни зеленчуци, изпечени на фурна

Лесна и вкусна пролетна рецепта, еднакво подходяща за офиса и вкъщи.

Стъпки на приготвяне

  • Сварете зеленчуковия Пролетен микс Vapeur за не повече от 2 минути.

  • Смесете сметаната и соса Бешамел и добавете повече от половината от ементала.

  • За допълнителен аромат добавете индийско орехче на прах, проверете вкуса и го подсилете със сол и черен пипер, според предпочитанията си.

  • Намазнете хубаво с масло формата за печене и изсипете отцедените зеленчуци в нея.

  • Заливаме зеленчуците със соса. Отгоре поръсваме с останалата част от ементала и пъхаме тавата в предварително загрятата на 180˚ C фурна.

  • Оставете сместа да се готви, докато не се образува приятна кафеникава коричка.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пролетни зеленчуци, изпечени на фурна
4 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 1 пакет (400 г) Пролетен микс Vapeur Bonduelle
  • 120 г ементал
  • 250 мл сос Бешамел
  • индийско орехче
  • сол
  • пипер
  • 250 мл сметана за готвене
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сварете зеленчуковия Пролетен микс Vapeur за не повече от 2 минути.

  • Стъпка 2

    Смесете сметаната и соса Бешамел и добавете повече от половината от ементала.

  • Стъпка 3

    За допълнителен аромат добавете индийско орехче на прах, проверете вкуса и го подсилете със сол и черен пипер, според предпочитанията си.

  • Стъпка 4

    Намазнете хубаво с масло формата за печене и изсипете отцедените зеленчуци в нея.

  • Стъпка 5

    Заливаме зеленчуците със соса. Отгоре поръсваме с останалата част от ементала и пъхаме тавата в предварително загрятата на 180˚ C фурна.

  • Стъпка 6

    Оставете сместа да се готви, докато не се образува приятна кафеникава коричка.