Стъпки на приготвяне
-
Загрейте млякото.
-
Смесете солта с брашното и направете кладенче в средата.
-
Смесете малко количество от топлото мляко с маята и залейте с него кладенчето заедно с 2/3 от останалото мляко.
-
Бъркайте до получаване на тесто с еднородна, гладка и рядка консистенция. Добавете останалото топло мляко, продължавайки да бъркате.
-
Покрийте сместа с навлажнена кърпа и оставете на топло място, напр. на радиатора за един час.
-
Намажете специалния тиган за poffertjes с масло или маргарин
-
Напълнете всяка вдлъбнатина със смес и пържете от двете страни докато получат златна коричка.
-
Начин на сервиране:Сервират се горещи с масло и захар, с ягоди или полети с шоколадов сос.
-
Също така са много вкусни с масло, кристална захар и кленов сироп.