Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пълнени гъби "Портобело" с боб и моцарела

Нестандартно и лесно предястие за двама

Стъпки на приготвяне

  • Чесънът и морковът се нарязват на дребно и се задушават в олиото за няколко минути.

  • След това се добавят бобът, чубрицата, солта и червеният пипер. Всичко се разбърква за 10-ина минути и с получената плънка се пълнят гъбите.

  • Гъбите (200 г) се измиват старателно, пънчетата им се отстраняват и се задушават в тиган с малко зехтин (4 с.л.) и балсамов оцет (1 с.л.). Щом омекнат, се подреждат в тавичка и се пълнят с плънката.

  • Напълнените гъби се поръсват с настъргана моцарела и се изпичат за 15 минути при 180 градуса. Предястието се сервира горещо и декорирано с връхчета пресен босилек.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пълнени гъби "Портобело" с боб и моцарела
2 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/zryal-fasul" target="_blank" rel="noopener"><strong>400 г зрял фасул Bonduelle</strong></a></p>
  • <p>2 гъби Портобело (около 200 г)</p>
  • <p>1/2 морков</p>
  • <p>50 г моцарела</p>
  • <p>100 мл олио</p>
  • <p>2 скилидки чесън</p>
  • <p>1 ч.л. червен пипер</p>
  • <p>1 ч.л. чубрица</p>
  • <p>сол</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Чесънът и морковът се нарязват на дребно и се задушават в олиото за няколко минути.

  • Стъпка 2

    След това се добавят бобът, чубрицата, солта и червеният пипер. Всичко се разбърква за 10-ина минути и с получената плънка се пълнят гъбите.

  • Стъпка 3

    Гъбите (200 г) се измиват старателно, пънчетата им се отстраняват и се задушават в тиган с малко зехтин (4 с.л.) и балсамов оцет (1 с.л.). Щом омекнат, се подреждат в тавичка и се пълнят с плънката.

  • Стъпка 4

    Напълнените гъби се поръсват с настъргана моцарела и се изпичат за 15 минути при 180 градуса. Предястието се сервира горещо и декорирано с връхчета пресен босилек.