Стъпки на приготвяне
-
Сложете млякото със солта, смачкания чесън и кърито да кипнат и оставете сместа да къкри. Добавете царевичното брашно като бъркате непрекъснато докато се сгъсти. Махнете от котлона и покрийте, за да набъбне и изстине.
-
Замесете яйцата и брашното докато се получи гъсто тесто и добавете царевицата, заедно със соса от консервата.
-
В тиган (за предпочитане с тефлоново покритие) загрейте 2 супени лъжици олио и добавете 2 лъжици царевично тесто, така че да се образува лист с големината на детска длан – ако е по-голям може да се счупи – с долната част на влажната супена лъжица. Пържете от всяка страна по 3-4 минути докато не стане леко златисто кафяво. Отцедете и сложете в чиния. Продължете да пържите всички питки – като добавяте по малко олио всеки път. Можете да пържите по няколко едновременно, а не една по една. От това количество могат да бъдат приготвени 8-10 питки.
-
Добавете сол към сметаната, подправете със ситно нарязания магданоз и лук и добавете горчица на вкус. Този сос се поднася заедно с питките.