Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Питки с царевица, сметанов дресинг и зелени подправки

Само за 45мин. може да сготвите вкусно и цветно ястие! Сладка царевица и люти подправки - много вкусни заедно.

Стъпки на приготвяне

  • Сложете млякото със солта, смачкания чесън и кърито да кипнат и оставете сместа да къкри. Добавете царевичното брашно като бъркате непрекъснато докато се сгъсти. Махнете от котлона и покрийте, за да набъбне и изстине.
  • Замесете яйцата и брашното докато се получи гъсто тесто и добавете царевицата, заедно със соса от консервата.
  • В тиган (за предпочитане с тефлоново покритие) загрейте 2 супени лъжици олио и добавете 2 лъжици царевично тесто, така че да се образува лист с големината на детска длан – ако е по-голям може да се счупи – с долната част на влажната супена лъжица. Пържете от всяка страна по 3-4 минути докато не стане леко златисто кафяво. Отцедете и сложете в чиния. Продължете да пържите всички питки – като добавяте по малко олио всеки път. Можете да пържите по няколко едновременно, а не една по една. От това количество могат да бъдат приготвени 8-10 питки.
  • Добавете сол към сметаната, подправете със ситно нарязания магданоз и лук и добавете горчица на вкус. Този сос се поднася заедно с питките.

Рецепти, които може да ви интересуват

Питки с царевица, сметанов дресинг и зелени подправки
4 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 600 г Царевица Супер сладка - GOLD Bonduelle
  • 1 ч.л. сол
  • 1 голяма скилидка чесън
  • 1 с.л. къри на прах
  • 150 г царевично брашно
  • 4 яйца
  • 2 с.л. брашно (може царевично)
  • 500 г мляко (половината от количеството може да бъде заменено с вода)
  • 6-8 с.л. олио
  • 450 г сметана
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. млян черен пипер
  • 1 връзка магданоз и 1 връзка сибирски лук
  • ½ ч.л. горчица
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1
    Сложете млякото със солта, смачкания чесън и кърито да кипнат и оставете сместа да къкри. Добавете царевичното брашно като бъркате непрекъснато докато се сгъсти. Махнете от котлона и покрийте, за да набъбне и изстине.
  • Стъпка 2
    Замесете яйцата и брашното докато се получи гъсто тесто и добавете царевицата, заедно със соса от консервата.
  • Стъпка 3
    В тиган (за предпочитане с тефлоново покритие) загрейте 2 супени лъжици олио и добавете 2 лъжици царевично тесто, така че да се образува лист с големината на детска длан – ако е по-голям може да се счупи – с долната част на влажната супена лъжица. Пържете от всяка страна по 3-4 минути докато не стане леко златисто кафяво. Отцедете и сложете в чиния. Продължете да пържите всички питки – като добавяте по малко олио всеки път. Можете да пържите по няколко едновременно, а не една по една. От това количество могат да бъдат приготвени 8-10 питки.
  • Стъпка 4
    Добавете сол към сметаната, подправете със ситно нарязания магданоз и лук и добавете горчица на вкус. Този сос се поднася заедно с питките.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.