Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Пица с царевица, люта чушка и италиански салам

Вкусна пица за запомнящи се моменти!

Стъпки на приготвяне

  • Подгответе тестото за пицата от: пресято брашно, за да стане тестото по-въздушно, гореща вода, в която сте разтворили сухата мая, след това постепенно добавете захарта, солта и олиото. Смесете добре всички съставки докато тестото спре да лепне. Покрийте го с фолио и го оставете за 2 часа в топла стая, така че да увеличи обема си два пъти.

  • Разточете тестото за пица на дъска като добавите толкова брашно, колкото прецените, така че да не залепва. Оформете кръгло тесто около 28 см по диагонал или в зависимост от размера на тавата ви.

  • Преминете към соса за пица, който се състои от: 3 наситнени скилидки чесън, които сложете в тиган с 3-4 с.л. зехтин. Оставете чесъна за 2 мин. да си смени цвета и добавете доматите от консерва, нарязания босилек, сол и пипер. Оставете соса на огъня за около 15 минути да се сгъсти.

  • Към тестото за пица добавете 3-4 с.л. от доматения сос, който е изстинал междувременно, моцарела настъргана на ръка, царевица с люта чушка, италиански колбас, също нарязан на ситно, чери доматчетата, нарязани на половинки, пармезан и босилек. Сложете пицата в предварително загрята фурна на 230°C за 15-20 минути. След като я извадите, добавете шепа рукола и 3-4 листенца пресен босилек.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пица с царевица, люта чушка и италиански салам
1 човек 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • Съставки за тестото:

  • 500 г брашно

  • 325 мл топла вода

  • 2 с.л. зехтин

  • 8 г суха мая

  • 1 с.л. захар

  • 1 с.л. Сол

  • Съставки за соса:

  • 1 консерва (400 г) домати

  • 4 листа свеж босилек

  • 3 с.л. Зехтин

  • 3 скилидки чесън

  • 1 с.л. сол

  • Топинг:

  • 1 консерва (310 г) царевица с люта чушка Bonduelle

  • 12 малки парчета моцарела

  • 10 чери домата

  • 8 ивици италиански салам

  • 3-4 листа босилек

  • 3-4 с.л. Пармезан

  • 1 шепа рукула

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Подгответе тестото за пицата от: пресято брашно, за да стане тестото по-въздушно, гореща вода, в която сте разтворили сухата мая, след това постепенно добавете захарта, солта и олиото. Смесете добре всички съставки докато тестото спре да лепне. Покрийте го с фолио и го оставете за 2 часа в топла стая, така че да увеличи обема си два пъти.

  • Стъпка 2

    Разточете тестото за пица на дъска като добавите толкова брашно, колкото прецените, така че да не залепва. Оформете кръгло тесто около 28 см по диагонал или в зависимост от размера на тавата ви.

  • Стъпка 3

    Преминете към соса за пица, който се състои от: 3 наситнени скилидки чесън, които сложете в тиган с 3-4 с.л. зехтин. Оставете чесъна за 2 мин. да си смени цвета и добавете доматите от консерва, нарязания босилек, сол и пипер. Оставете соса на огъня за около 15 минути да се сгъсти.

  • Стъпка 4

    Към тестото за пица добавете 3-4 с.л. от доматения сос, който е изстинал междувременно, моцарела настъргана на ръка, царевица с люта чушка, италиански колбас, също нарязан на ситно, чери доматчетата, нарязани на половинки, пармезан и босилек. Сложете пицата в предварително загрята фурна на 230°C за 15-20 минути. След като я извадите, добавете шепа рукола и 3-4 листенца пресен босилек.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.