Стъпки на приготвяне
-
Подгответе тестото за пицата от: пресято брашно, за да стане тестото по-въздушно, гореща вода, в която сте разтворили сухата мая, след това постепенно добавете захарта, солта и олиото. Смесете добре всички съставки докато тестото спре да лепне. Покрийте го с фолио и го оставете за 2 часа в топла стая, така че да увеличи обема си два пъти.
-
Разточете тестото за пица на дъска като добавите толкова брашно, колкото прецените, така че да не залепва. Оформете кръгло тесто около 28 см по диагонал или в зависимост от размера на тавата ви.
-
Преминете към соса за пица, който се състои от: 3 наситнени скилидки чесън, които сложете в тиган с 3-4 с.л. зехтин. Оставете чесъна за 2 мин. да си смени цвета и добавете доматите от консерва, нарязания босилек, сол и пипер. Оставете соса на огъня за около 15 минути да се сгъсти.
-
Към тестото за пица добавете 3-4 с.л. от доматения сос, който е изстинал междувременно, моцарела настъргана на ръка, царевица с люта чушка, италиански колбас, също нарязан на ситно, чери доматчетата, нарязани на половинки, пармезан и босилек. Сложете пицата в предварително загрята фурна на 230°C за 15-20 минути. След като я извадите, добавете шепа рукола и 3-4 листенца пресен босилек.