Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Печено свинско със салата от царевица, шунка и грах

Сгответе това вкусно ястие и вашите любими хора ще бъдат очаровани от свежите нови идеи.

Стъпки на приготвяне

 • Измийте месото и го сложете върху хартиена кърпа, за да попие водата, и обтрийте със соевия сос, олиото и меда. Поставете го в плик за печене, затворете плика и го дръжте цяла нощ в хладилника, за да се охлади.

 • На следващия ден разклатете добре плика, така че олиото и медът да покрият месото от всички страни и след това го сложете в тава. Пробийте горната част на плика. Печете в предварително загрята фурна на среден огън (180 ºC) за около 70 минути, в зависимост от дебелината на месото. Извадете от печката, разклатете плика, така че сосът да се разпредели равномерно по месото. Изчакайте 20 минути преди да сервирате.

 • За поднасянето, нарежете месото на 4 големи парчета, сложете ги в чинии и ги сервирайте със салата от царевица, грах и шунка.

 • За салатата, смесете майонезата със сметаната, добавете отцедените грах и царевица, както и шунката нарязана на кубчета по 1-1.5 см. Подправете с фино нарязания лук и, ако е необходимо, добавете малко сол и пипер, накрая добавете горчица и лимонов сок за по-приятен и леко пикантен вкус.

Рецепти, които може да ви интересуват

Печено свинско със салата от царевица, шунка и грах
4 човека над 45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
Стъпки на приготвяне
 • Стъпка 1

  Измийте месото и го сложете върху хартиена кърпа, за да попие водата, и обтрийте със соевия сос, олиото и меда. Поставете го в плик за печене, затворете плика и го дръжте цяла нощ в хладилника, за да се охлади.

 • Стъпка 2

  На следващия ден разклатете добре плика, така че олиото и медът да покрият месото от всички страни и след това го сложете в тава. Пробийте горната част на плика. Печете в предварително загрята фурна на среден огън (180 ºC) за около 70 минути, в зависимост от дебелината на месото. Извадете от печката, разклатете плика, така че сосът да се разпредели равномерно по месото. Изчакайте 20 минути преди да сервирате.

 • Стъпка 3

  За поднасянето, нарежете месото на 4 големи парчета, сложете ги в чинии и ги сервирайте със салата от царевица, грах и шунка.

 • Стъпка 4

  За салатата, смесете майонезата със сметаната, добавете отцедените грах и царевица, както и шунката нарязана на кубчета по 1-1.5 см. Подправете с фино нарязания лук и, ако е необходимо, добавете малко сол и пипер, накрая добавете горчица и лимонов сок за по-приятен и леко пикантен вкус.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.