Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Печено свинско със салата от царевица, шунка и грах

Сгответе това вкусно ястие и вашите любими хора ще бъдат очаровани от свежите нови идеи.

Стъпки на приготвяне

  • Измийте месото и го сложете върху хартиена кърпа, за да попие водата, и обтрийте със соевия сос, олиото и меда. Поставете го в плик за печене, затворете плика и го дръжте цяла нощ в хладилника, за да се охлади.

  • На следващия ден разклатете добре плика, така че олиото и медът да покрият месото от всички страни и след това го сложете в тава. Пробийте горната част на плика. Печете в предварително загрята фурна на среден огън (180 ºC) за около 70 минути, в зависимост от дебелината на месото. Извадете от печката, разклатете плика, така че сосът да се разпредели равномерно по месото. Изчакайте 20 минути преди да сервирате.

  • За поднасянето, нарежете месото на 4 големи парчета, сложете ги в чинии и ги сервирайте със салата от царевица, грах и шунка.

  • За салатата, смесете майонезата със сметаната, добавете отцедените грах и царевица, както и шунката нарязана на кубчета по 1-1.5 см. Подправете с фино нарязания лук и, ако е необходимо, добавете малко сол и пипер, накрая добавете горчица и лимонов сок за по-приятен и леко пикантен вкус.

Рецепти, които може да ви интересуват

Печено свинско със салата от царевица, шунка и грах
4 човека над 45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/zelen-grakh">1 консерва (400 г) Сладък зелен грах Bonduelle</a></p>
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/tsarevitsa-super-sladka-gold">1 консерва (340 г) Сладка царевица на зърна, вакуумирана, СУПЕР СЛАДКА И ХРУПКАВА, GOLD Bonduelle</a></p>
  • <p>800 г &ndash; 1 кг. пържоли с кокал (или сочни пържоли)</p>
  • <p>3 с.л. олио, мед, соев сос (не много солен)</p>
  • <p>3 с.л. майонеза</p>
  • <p>6 с.л. сметана</p>
  • <p>200-250 г пушена шунка</p>
  • <p>половин връзка сибирски лук</p>
  • <p>сол, млян черен пипер</p>
  • <p>&frac12; ч.л. горчица</p>
  • <p>няколко капки лимонов сок</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте месото и го сложете върху хартиена кърпа, за да попие водата, и обтрийте със соевия сос, олиото и меда. Поставете го в плик за печене, затворете плика и го дръжте цяла нощ в хладилника, за да се охлади.

  • Стъпка 2

    На следващия ден разклатете добре плика, така че олиото и медът да покрият месото от всички страни и след това го сложете в тава. Пробийте горната част на плика. Печете в предварително загрята фурна на среден огън (180 ºC) за около 70 минути, в зависимост от дебелината на месото. Извадете от печката, разклатете плика, така че сосът да се разпредели равномерно по месото. Изчакайте 20 минути преди да сервирате.

  • Стъпка 3

    За поднасянето, нарежете месото на 4 големи парчета, сложете ги в чинии и ги сервирайте със салата от царевица, грах и шунка.

  • Стъпка 4

    За салатата, смесете майонезата със сметаната, добавете отцедените грах и царевица, както и шунката нарязана на кубчета по 1-1.5 см. Подправете с фино нарязания лук и, ако е необходимо, добавете малко сол и пипер, накрая добавете горчица и лимонов сок за по-приятен и леко пикантен вкус.