Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Печена ципура с уок зеленчуци

Много лесна рецепта с няколко съставки, но с богат вкус! Ципура, придружена от нашите уок зеленчуци на тиган, ще ви осигури чудесен обяд.

Стъпки на приготвяне

  • Изчистете ципурата от кости, изкормете я и измийте със студена вода. Попийте излишната вода с кухненска хартия. Срежете я и овкусете. Сложете я в тава или йенски съд с малко зехтин, розмарин и няколко резена лимон и лайм. Оставете я за около 25 минути на 180°C.

  • Сотирайте в тиган за 7-10 минути с малко зехтин Уок микса без да размразявате предварително. Добавете консервата домати на кубчета, Овкусете на вкус.

Рецепти, които може да ви интересуват

Печена ципура с уок зеленчуци
2 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/uok-miks-s-brokoli-i-kartofi target=_blank rel=noopener><strong>1 пакет (400 г) Уок микс с броколи и картофи Bonduelle</strong></a></p>
  • <p>1 бр. (400 г) ципура</p>
  • <p>1/2 консерва белени домати на кубчета</p>
  • <p>2 лайма</p>
  • <p>1 лимон</p>
  • <p>3 с.л. зехтин</p>
  • <p>2 клонки розмарин</p>
  • <p>1/2 ч.л. сол</p>
  • <p>1 ч.л. пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Изчистете ципурата от кости, изкормете я и измийте със студена вода. Попийте излишната вода с кухненска хартия. Срежете я и овкусете. Сложете я в тава или йенски съд с малко зехтин, розмарин и няколко резена лимон и лайм. Оставете я за около 25 минути на 180°C.

  • Стъпка 2

    Сотирайте в тиган за 7-10 минути с малко зехтин Уок микса без да размразявате предварително. Добавете консервата домати на кубчета, Овкусете на вкус.