Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пай от чили царевица с месо

Учудващо вкусна рецепта!

Стъпки на приготвяне

  • Наситнете бекона на малки пачета, нарежете лука на кръгчета и изпържете в малко масло. Добавете накълцаното месо и овкусете с индийско орехче и сол. След това добавете доматения сос и чесъна.

  • После добавете Bonduelle царевица с люти чушки. Сместа се отмества от котлона и се омесва с 1 яйце.

  • Отделно, подгответе тесто и резточете с точилка.

  • В огнеупорен съд сложете сместа, добавете сирене чедър и кора лайм. Покрийте с тестото и подгънете по краищата. С готварска четка намажете тънък слой заквасена сметана, за да не изсъхне тестото по време на печене.

  • Декорирайте с листа градински зелен чай и печете на 180°C за 20 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пай от чили царевица с месо
4 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/super-sladka-tsarevitsa-na-zrna-s-lyuti-chushki">2 консерви (620 г) Супер сладка царевица на зърна с люти чушки GOLD Bonduelle</a></p>
  • <p>250 г бекон</p>
  • <p>2 връзки зелен лук</p>
  • <p>2 стръка листа от розмарин</p>
  • <p>400 г мляно телешко месо масло</p>
  • <p>100 мл доматен сос</p>
  • <p>Индийско орехче</p>
  • <p>Сол</p>
  • <p>Чесън</p>
  • <p>1 яйце</p>
  • <p>200 г бутер тесто</p>
  • <p>50 г сирене чедър</p>
  • <p>Кора от 1 лайм</p>
  • <p>Малко заквасена сметана</p>
  • <p>Градински чай</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Наситнете бекона на малки пачета, нарежете лука на кръгчета и изпържете в малко масло. Добавете накълцаното месо и овкусете с индийско орехче и сол. След това добавете доматения сос и чесъна.

  • Стъпка 2

    После добавете Bonduelle царевица с люти чушки. Сместа се отмества от котлона и се омесва с 1 яйце.

  • Стъпка 3

    Отделно, подгответе тесто и резточете с точилка.

  • Стъпка 4

    В огнеупорен съд сложете сместа, добавете сирене чедър и кора лайм. Покрийте с тестото и подгънете по краищата. С готварска четка намажете тънък слой заквасена сметана, за да не изсъхне тестото по време на печене.

  • Стъпка 5

    Декорирайте с листа градински зелен чай и печете на 180°C за 20 минути.