Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Патешки бутчета с пролетни зеленчуци

Цветна мозайка и впечатляващо ястие

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете свареното телешко месо на няколко парчета и го поставете в голям съд с олио и го запържете за около 10-15 минути на силен огън, като бъркате често, докато парчетата станат равномерно червени и придобият светлокафяв цвят. Този цвят ще даде кафяв цвят на соса. Добавете морковите, лука, ситно нарязания чесън и дръжте на огън за още 10 минути. Изсипете виното в тенджерата и бъркайте, докато заври. Добавете доматено пюре, дафинови листа, зърна черен пипер и оставете да заври. Нагласете на ниска температура и оставете съставките без капак за 1 час, докато течността се намали до две трети. Добавете телешкото. Оставете съдържанието да заври, след което кипнете при ниска температура за още 20 минути, за да може течността отново да се намали до половината. След като течността се сгъсти, я прекарайте през ситно сито. В соса добавете малко сладка заквасена сметана и зърна от зелен пипер.

  • Сложете патешките бутчета в предварително загрята до 200°C фурна за 20 минути, докато почервенеят.

  • Загрейте пролетните зеленчуци в тиган с малко масло, овкусете със сол и пипер и оставете да ври за 3-4 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Патешки бутчета с пролетни зеленчуци
2 човека над 45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 1 пакет (400 г) Пролетен Микс Vapeur Bonduelle
  • телешки бульон
  • 3 патешки бутчета в мазнина
  • 2 парчета сварено телешко или 3 телешки кокала
  • 2 моркова
  • 2 лука
  • 1 чесън
  • 3 с.л. сладка заквасена сметана
  • 3 с.л. маринована зелена чушка
  • 3 с.л. телешки бульон
  • 3 с.л. доматена паста
  • 2 чаши бяло вино
  • 6 с.л. зехтин
  • 3 стръка мащерка
  • 3 дафинови листа
  • зърна черен пипер
  • сол
  • пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете свареното телешко месо на няколко парчета и го поставете в голям съд с олио и го запържете за около 10-15 минути на силен огън, като бъркате често, докато парчетата станат равномерно червени и придобият светлокафяв цвят. Този цвят ще даде кафяв цвят на соса. Добавете морковите, лука, ситно нарязания чесън и дръжте на огън за още 10 минути. Изсипете виното в тенджерата и бъркайте, докато заври. Добавете доматено пюре, дафинови листа, зърна черен пипер и оставете да заври. Нагласете на ниска температура и оставете съставките без капак за 1 час, докато течността се намали до две трети. Добавете телешкото. Оставете съдържанието да заври, след което кипнете при ниска температура за още 20 минути, за да може течността отново да се намали до половината. След като течността се сгъсти, я прекарайте през ситно сито. В соса добавете малко сладка заквасена сметана и зърна от зелен пипер.

  • Стъпка 2

    Сложете патешките бутчета в предварително загрята до 200°C фурна за 20 минути, докато почервенеят.

  • Стъпка 3

    Загрейте пролетните зеленчуци в тиган с малко масло, овкусете със сол и пипер и оставете да ври за 3-4 минути.