Pinterest

Паприкаш

Рецепта за Паприкаш – традиционно унгарско ястие, чийто основни съставки са чушките и месото, а характерно допълнение към него е заквасената сметана.
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
0,6 кг свинско или пилешко месо (напр. пилешки гърдички)

3 чушки

2 домата

1 глава лук

1 лъжица брашно

Олио

Сол чушка на вкус

Мяна чушка на вкус

100 мл заквасена сметана
Съставки за 2човек/души
0,6 кг свинско или пилешко месо (напр. пилешки гърдички)

3 чушки

2 домата

1 глава лук

1 лъжица брашно

Олио

Сол чушка на вкус

Мяна чушка на вкус

100 мл заквасена сметана
  1. Стъпка 1
    Нарежете лука, и запържете на загрято олио. Добавете нарязаното на кубчета месо и смляната чушка, деликатно запържете. След това добавете половин чаша вода и задушете.
  2. Стъпка 2
    Към задушаваното месо добавете чушката и доматите.
  3. Стъпка 3
    Разбъркайте брашното с 3 лъжици вода и сметана и бавно добавяйте към месото и зеленчуците, бъркайки докато заври.

Съвет за готвене, заглавие

Сервира се топло, може да се декорира със сметана и чушка.