Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Паприкаш

Рецепта за Паприкаш – традиционно унгарско ястие, чийто основни съставки са чушките и месото, а характерно допълнение към него е заквасената сметана.

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете лука, и запържете на загрято олио. Добавете нарязаното на кубчета месо и смляната чушка, деликатно запържете. След това добавете половин чаша вода и задушете.

  • Към задушаваното месо добавете чушката и доматите.

  • Разбъркайте брашното с 3 лъжици вода и сметана и бавно добавяйте към месото и зеленчуците, бъркайки докато заври.

Рецепти, които може да ви интересуват

Паприкаш
2 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 0,6 кг свинско или пилешко месо (напр. пилешки гърдички)
  • 3 чушки
  • 2 домата
  • 1 глава лук
  • 1 лъжица брашно
  • Олио
  • Сол чушка на вкус
  • Мяна чушка на вкус
  • 100 мл заквасена сметана
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете лука, и запържете на загрято олио. Добавете нарязаното на кубчета месо и смляната чушка, деликатно запържете. След това добавете половин чаша вода и задушете.

  • Стъпка 2

    Към задушаваното месо добавете чушката и доматите.

  • Стъпка 3

    Разбъркайте брашното с 3 лъжици вода и сметана и бавно добавяйте към месото и зеленчуците, бъркайки докато заври.