Паприкаш
Рецепта за Паприкаш – традиционно унгарско ястие, чийто основни съставки са чушките и месото, а характерно допълнение към него е заквасената сметана.
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
0,6 кг свинско или пилешко месо (напр. пилешки гърдички)
3 чушки
2 домата
1 глава лук
1 лъжица брашно
Олио
Сол чушка на вкус
Мяна чушка на вкус
100 мл заквасена сметана
3 чушки
2 домата
1 глава лук
1 лъжица брашно
Олио
Сол чушка на вкус
Мяна чушка на вкус
100 мл заквасена сметана
Съставки за 2човек/души
0,6 кг свинско или пилешко месо (напр. пилешки гърдички)
3 чушки
2 домата
1 глава лук
1 лъжица брашно
Олио
Сол чушка на вкус
Мяна чушка на вкус
100 мл заквасена сметана
3 чушки
2 домата
1 глава лук
1 лъжица брашно
Олио
Сол чушка на вкус
Мяна чушка на вкус
100 мл заквасена сметана
- Стъпка 1Нарежете лука, и запържете на загрято олио. Добавете нарязаното на кубчета месо и смляната чушка, деликатно запържете. След това добавете половин чаша вода и задушете.
- Стъпка 2Към задушаваното месо добавете чушката и доматите.
- Стъпка 3Разбъркайте брашното с 3 лъжици вода и сметана и бавно добавяйте към месото и зеленчуците, бъркайки докато заври.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се топло, може да се декорира със сметана и чушка.
Открийте също...