Стъпки на приготвяне
-
Изплакнете белия, едър боб след това залейте със студена преварена вода и накиснете за 12 часа. Сварете в същата вода.
-
Измийте внимателно и нарежете на парчета пилешкото и заешкото месо. Изплакнете зеления фасул. Бланширайте измитите домати, обелете ги и нарежете на парчета.
-
Загрейте олиото в голям тиган, след това запържете пилешкото месо от всички страни. Към същото олио сложете парчетата заешко и също така запържете от всяка страна. Добавете зеленият фасул и пържете около 2-3 минути. Сложете боба и нарязаните домати. Добавете чушката и разбъркайте. Изсипете ориза бавно и бъркайте с дървена лъжица. Добавете шафрана и солта. Залейте с вода, оставете да заври и варете на нисък огън с капак. От този момент спрете да разбърквате.
-
Варете паелята не по-дълго от 18-20 минути. Свалете от котлона и оставете за 5 минути, за да може да „узрее”.